Oglas
· · Komentari: 0

Ne bacajte PETELJKE od trešanja! One čine čuda za vaše zdravlje, a evo kako se spremaju (RECEPT)

Prednosti trešnje: Malo njih zna da ovo ukusno voće ima brojne osobine koje su dobre za vaše zdravlje

1654013581_cherries-gf1f42da4c_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Svi uživaju da uživaju u sočnim crvenim trešnjama tokom letnje sezone. Ovo živopisno crveno voće je odlična mešavina slatkih ukusa sa trncima kiselosti i dodaje savršenu boju vašim desertima. Trešnje se mogu jesti sirove ili se takođe mogu koristiti u raznim receptima kao što su torte, kolači, pite i kolači od sira. Predivan su preliv za činiju jogurta ili žitarica za doručak.

 Ali malo ko zna da ovo ukusno voće ima brojne osobine koje su dobre za vaše zdravlje. Nazvane kao jedna od najzdravijih supernamirnica, trešnje imaju „najveću lekovitu vrednost jer su bogate antioksidansima, dobro su protiv upale i korisne su u prevenciji i lečenju gihta. One su takođe jedno od retkih voća koje sadrži melatonin, koji može pomoći u liječenju nesanice“, navodi se u knjizi „Healing Foods“.

Pročitajte još: Da li su naše bake bile u pravu? Naučnici otkrili kako ČAJ OD KAMILICE deluje na telo

Bogate su vitaminima C, A i E, a nutricionisti ih preporučuju u neograničenim količinama jer čiste organizam od toksina, a ne iritiraju želudac.

Mesnat plod je odličan izvor kalijuma, gvožđa, cinka, bakra i mangana, ali malo ko zna da su i peteljke odlične za zdravlje.

Za šta su dobre peteljke trešanja?

Ukoliko skuvate čaj od peteljki trešanja, evo kakve sve pozitivne efekte možete osetiti:

  • Ovaj napitak pogoduju radu bubrega i mokraćnih kanala. Takođe, veruje se da može da pomogne u izbacivanju bubrežnih kamenčića.
  • A osim što okrepljuje celo telo i vraća energiju, ovaj čaj je dobar i za osobe koje pate od reume.

Priprema se vrlo jednostavno. Sve što je potrebno je da uradite sledeće:

Peteljke dobro osušite na suncu, a zatim u litar vode prokuvajte šaku peteljki. Sklonite sa vatre i poklopite tacnom. Ostavite da odstoji oko sat vremena i nakon toga procedite.

Sad je napitak spreman za upotrebu, a ukoliko želite možete ga zasladiti medom. Napitak se pije 3-4 puta dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas