Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNI METODI LEČENJA

Jedinstveni recept sa BAJKALA protiv upornih i BOLNIH ČUKLJEVA

Čukalj je najčešća deformacija kod žena savremenog doba

1663184612_stopala-shutterstock-1000x0_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čukalj je najčešća je koštana deformacija u području stopala, a po nekim procenama možda i najčešća deformacija mišićno-koštanog sistema uopšte.

Medicina je pokazala da nasleđe igra veliku ulogu u nastanku čukljeva. Ukoliko neko od vaših roditelja ili predaka ima ovaj problem, velika je verovatnoća da se možete susresti sa ovim problemom. Pored nasleđa, reumatološka i neurološka oboljenja, ali i povrede stopala takođe mogu biti uzrok pojave čukljeva.

Pročitajte još: NAR u službi lepote: Razlozi zbog kojih ovo zdravo voće treba stavljati na lice

Literatura, međutim, kao jedan od najčešćih uzroka navodi neudobnu, usku obuću sa visokim potpeticama. Uzrok se može naći i u težim oblicima gripa, angine, gihta, lošeg i usporenog metabolizam, deformiteta kičme, pogrešne ishrane, reumatske infekcije.  U više od 80% slučajeva javlja kod žena, obično u četvrtoj deceniji života.

Pročitajte još: Čarobni napitak - čaj od crnog BIBERA: Idealan za trudnice, reguliše holesterol, pomaže kod reume i zatvora

Recept sa Bajkala protiv čukljeva

Nabavite od ribara svežu rečnu ribu. Veoma je važno da je ne zamrzavate, samo je držite u frižideru. Isecite ribu, pa komade sveže ribe stavljajte na čukljeve. Preko toga zavežite suvu krpu. Ove obloge pravite uveče, sedam dana uzastopno, da ostanu na čukljevima preko noći. Sledećih sedam dana utrljavajte u čukljeve ricinusovo ulje ili ulje od sibirske jele.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas