Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

Јединствени рецепт са БАЈКАЛА против упорних и БОЛНИХ ЧУКЉЕВА

Чукаљ је најчешћа деформација код жена савременог доба

1663184612_stopala-shutterstock-1000x0_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Чукаљ је најчешћа је коштана деформација у подручју стопала, а по неким проценама можда и најчешћа деформација мишићно-коштаног система уопште.

Медицина је показала да наслеђе игра велику улогу у настанку чукљева. Уколико неко од ваших родитеља или предака има овај проблем, велика је вероватноћа да се можете сусрести са овим проблемом. Поред наслеђа, реуматолошка и неуролошка обољења, али и повреде стопала такође могу бити узрок појаве чукљева.

Прочитајте још: НАР у служби лепоте: Разлози због којих ово здраво воће треба стављати на лице

Литература, међутим, као један од најчешћих узрока наводи неудобну, уску обућу са високим потпетицама. Узрок се може наћи и у тежим облицима грипа, ангине, гихта, лошег и успореног метаболизам, деформитета кичме, погрешне исхране, реуматске инфекције.  У више од 80% случајева јавља код жена, обично у четвртој деценији живота.

Прочитајте још: Чаробни напитак - чај од црног БИБЕРА: Идеалан за труднице, регулише холестерол, помаже код реуме и затвора

Рецепт са Бајкала против чукљева

Набавите од рибара свежу речну рибу. Веома је важно да је не замрзавате, само је држите у фрижидеру. Исеците рибу, па комаде свеже рибе стављајте на чукљеве. Преко тога завежите суву крпу. Ове облоге правите увече, седам дана узастопно, да остану на чукљевима преко ноћи. Следећих седам дана утрљавајте у чукљеве рицинусово уље или уље од сибирске јеле.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas