Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Zaboravite skupe operacije! Rešite problem sa ČUKLJEVIMA sa tri narodne metode

Alternativna medicina nudi jednostavne i delotvorne recepte za tretiranje upaljenih i deformisanih čukljeva.

1644653322_stopala.png
Foto: Profimedia
Oglas

Bol je dominantan simptom početna faze deformiteta čukljeva. Kod blažih oblika deformiteta ili deformiteta u početnoj fazi, čukljevi mogu biti asimptomatski. Sa progresijom tog deformiteta, napreduju i tegobe odnosno bolovi, sve do situacije ako se jave obostrano. Teški deformiteti mogu dovesti i do jednog stepena invaliditeta. 

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Manja pokretljivost prstiju stopala i stopala u celini u uskoj i krutoj obući dovodi do slabljenja mišića stopala. Slabost mišićno-vezivnog tkiva, u kombinaciji s povećanim i neodgovarajuće usmerenim opterećenjem u području stopala dovode do daljeg urušavanja strukture prednjeg dela stopala, iskrivljavanja palca i formiranja bolne izrasline. Čukljevi se s vremenom mogu znatno pogoršati. Pojedini prirodni lekovi mogu ublažiti simptome, ali ne mogu ispraviti deformitet.

Led

Led ili hladne obloge mogu da pomognu da smanjite otečenost i bolove u stopalima i da donesu momentalno olakšanje. Nemojte držati hladne obloge duže od 15 minuta jer mogu da izazovu iritaciju kože.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje cenjeno je za zglobove jer ima antiupalna svojstva. Ono neće da doprinese lečenju čukljeva, baš kao ni led, ali može da donese olakšanje.

Pročitajte još: Ove tri boje nikako ne smeju biti na vašim ZIDOVIMA

Vezivanje čukljeva

Ovo je stara metoda, na osnovu koje su danas i dizajnirana pomagala za čukljeve. Svodi se na to da trakom obavijete stopalo, stegnete prste i vratite ih u normalan položaj. Ovo može delovati lako, ali treba jako da se stegne, a da se pritom ne poremeti cirkulacija. Zato je bolje okrenuti se nekoj gotovoj metodi, separatoru ili longeti.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas