Oglas
· · Komentari: 0
LEČENJE

Operacije čukljeva su SKUPE i opasne po život! Umesto toga mast od gaveza ispraviće vaša stopala (RECEPT)

Ova progresivna deformacija može ozbiljno ograničiti životne mogućnosti.

1632693903_Depositphotos_232083848_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Čukljevi se mogu smatrati bolešću savremenog doba. Postoje istraživanja koja govore da su deformiteti stopala u porastu. Oko 25 odsto sa ovim deformitetom figurira u starosnoj dobi do 65. godine. U populaciji ljudi, koji imaju preko 65 godina, procenat je nešto veći.

Ovo je progresivna deformacija i podrazumeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomeranje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala u nivou prvog metarzofalangealnog zgloba...

Deformitet čukljeva se može javiti u bilo kom periodu. Javlja se i kod dece i kod odraslih.  Takođe, javlja se i u poznoj starosti, samo što uzroci nisu isti. Kod dece, najčešće su razlozi neki sindromi, u sklopu kojih se javljaju deformiteti i neke sistemske bolesti.

Pročitajte još: Dve VEŽBE disanja zbog kojih ćete reći NE cigarama

U starijoj dobi, degenerativne promene su nešto što bi bila osnova uzroka. Ovo je progresivna deformacija i podrazumeva krivljenje palca stopala u stranu ili lateralnu devijaciju, pomeranje prve metatarzalne kosti put unutra, stvaranje bolne izbočine sa unutrašnje strane stopala u nivou prvog metarzofalangealnog zgloba.

Mast od gaveza za čukljeve

Pročitajte još: Otkrijte NAJMOĆNIJU osobinu koju posedujete: Da li ste prvo uočili TIGRA ili DRVEĆE?

Mast od gaveza je odlična mast za sve one koji imaju bilo kakve probleme sa bolovima u kostima i zglobovima, pa i za čukljeve. Mast od gaveza možete nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj apoteci i drogeriji,a možete je i sami napraviti.

Pročitajte još: Rotaciona DIJETA za septembar: Kilogrami se tope bez gladovanja (SATNICA)

Za pripremu preparata, potrebna je svinjska mast, koren gaveza i listovi gaveza. Prvo, 500 grama svinjske masti prati u 9 voda. Istopite ga nakon toga na laganoj vatri pa u to dodajte 50 grama sitno narendanog korena gaveza i 25 grama lišća gaveza , sve prethodno oprano i očišćeno. Ostavite preko noći da gavez ispusti u mast aktivne sastojke, a onda ujutru opet malo podgrejete i procedite. Sipajte u posude i čuvajte na hladnom mestu. Mast od gaveza nanosite jednostavno na bolne čukljeve. Veoma brzo donosi olakšanje i smanjuje bolove.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas