· · Komentari: 0
SAVETI

Ne možete da POPIJETE mnogo VODE, a trebalo bi! Primenite ovih 6 TRIKOVA

Nije nikakva tajna da je svakodnevna konzumacija vode jako bitna, ali postoji toliko stvari zbog kojih to ne radimo.

1602754357_Depositphotos_142999759_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Voda nema nikakav ukus, stalno zaboravljate da morate da pijete vodu, ili prečesto morate u toalet? Koji god bio vaš izgovor vreme je da ga se rešite uz pomoć šest jednostavnih trikova!

Dodajte ukus

Verovatno ste već čuli da voda može biti ukusnija ako joj dodate sveže bilje ili kriške limuna, ali postoji nekoliko načina kako to možete uraditi na pravi način. Na primer, mešanje bilja drvenom kašikom opušta njihov pravi ukus, dok neoguljeni citrusi daju pomalo gorak ukus. Stoga ako ste se odlučili za krišku limuna ili narandže najpre im očistite koru.

Pročitajte još: VODA u toku, pre i posle JELA: Evo šta kaže NUTRICIONISTA

Pretvorite flašu vode u tajmer

Označite linije na boci vode kako bi tačno znali koliko vode bi trebalo da  popijete tokom određenih delova dana. Na primer jedna linija trebala bi vam reći da bi do 9 sati trebal da popijete četvrtinu flaše, polovinu do podneva, a tri četvrtine do 15 sati.

Čim promenite aktivnost popijte vode!

Neka promene aktivnosti budu okidači

Ako često zaboravljate da bi trebalo da pijete vodu, pokušajte da stvorite sledeću naviku – napijte se vode svaki put kada promenite aktivnost kojom se bavite. Na primer, dovršite flašu vode pre nego što izađete iz automobila i odete na posao ili nemojte otići na ručak dok ne popijete čašu vode koja se nalazi na vašem radnom stolu.

Pročitajte još: Da li da popijemo ČAŠU VODE pre ODLASKA NA SPAVANJE: Šta se onda dešava?

Foto: Depozit

Uzimajte male gutljaje umesto ispijanja

Ispijanje ogromne čaše vode možda će vam pomoći da ubrzate ceo postupak, ali osećaj nadutosti koji se nakon toga može javiti verovatno će vas odvratiti od daljnje konzumacije vode. Umesto toga, uzimajte male gutljaje vode tokom celog dana – ne samo što ćete se osećati bolje već će vaše telo bolje apsorbovati vodu.

Pijte vodu pre doručka, ručka i večere

Svaki put kada sednete za sto kako bi jeli prvo popijte čašu vode. Ne samo što ćete tako lakše zapamtiti da morate da pijete vodu, već će voda u vašem želucu obuzdati apetit i pomoći vam da jedete manje porcije.

Pročitajte još: NJihova uloga je važna za naš organizam: Kako nadoknaditi NEDOSTATAK ELEKTROLITA

Pronađite savršenu temperaturu

Pronađite temperaturu vode koja vam najviše odgovara, bilo da se radi o ledeno hladnoj, sobnoj ili mrvicu toploj temperaturi. Na taj način ćete biti motivisaniji da pijete vodu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.