· · Komentari: 0
VREME JE ZA SUKNJE

Nega nogu: List kupusa umiruje kapilare, a soc od kafe čini čuda (RECEPTI)

Topli dani su pred nama, pa se polako izvlačimo iz pantalona, a i suknje bi mogle da se nose bez hulahopki.

1620802734_Depositphotos_1798718_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Sa negom nogu krenite od svakodnevnih toplih kupki u večernjim časovima, kako biste opustili noge koje otiču od celodnevnih aktivnosti.

Pročitajte još: Zavodljiv izgled uz OTVORENA LEĐA - 5 savršenih kombinacija za tople dane! (FOTO/VIDEO)

Foto: Depozit

Najjednostavniji savet je da napunite kadu toplom vodom, u kojoj ćete rastvoriti morsku so i ubaciti nekoliko kapi eteričnog ulja.

Tako ćete eliminisati i neprijatna zadebljanja na stopalima, pa i eventualne gljivične infekcije.

Posle 20 minuta kupke istuširajte se vodom.

Posle 20 minuta leškarenja, istuširajte se hladnom vodom. Utrljajte morsku so duž čitavih nogu, a stopala možete posebno da "omekšate" u lavoru sa toplom vodom.

Pročitajte još: Najlepši trend 2021: Tanani materijali preko POPLIN haljine (FOTO)

Piling napravite socom od kafe ili braon šećerom.

U oba slučaja noge istrljajte grubim peškirom, kako biste otklonili mrtav sloj kože, a zatim uradite piling.

Oblog za kapilare
Problem sa kapilarima tretirate kremama koje hlade i sadrže kamfor, timijan, neven... Napravite i oblog od jabukovog sirćeta, tako što ćete pamučnu krpu natopiti, pa postaviti direktno na kapilare dok se tkanina ne osuši. I listovi kupusa su dobari, a prvo držite ih u frižideru, da budu hladni.

Pomešajte kašiku kafenog taloga, dve kašičice maslinovog ulja i kašičicu meda, pa nanesite na noge (od stopala ka gore) i ostavite da smesa odstoji pet do deset minuta, a onda izmasirajte noge kružnim pokretima.

Maslinovo ulje najbolje hrani kožu nogu.

Pročitajte još: Pet TRIKOVA za negovanu kosu punu volumena! Ove tajne znaju samo FRIZERI i podelili su ih sa nama (FOTO)

Isti efekat dobićete i ako pomešate tri kašike smeđeg šećera sa kašikom maslinovog ulja i kašičicom cimeta. Posle masaže, isperite smesu mlakom vodom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.