Oglas
· · Komentari: 0
NEGA

SEDAM koraka za meka i glatka stopala: Evo šta treba da uradite kako biste bili spremni za letnju obuću

Lepo je konačno došlo, a sa privim zracima sunca odmah počinjemo da razmišljamo i o letu i letnjoj obući

1648028549_stopala.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Nakon što su vaša stopala mesecima bila u čarapama i čizmama, potrebna im je nega kako bi bila spremna za letnje vreme koje nam dolazi.

Pročitajte još: Izgledajte privlačnije, mlađe i lepše: Potrebno vam je samo 30 sekundi da potpuno promenite izgled

Pedikiri savetuju da je najbolje da primenite ovih sedam koraka, kako biste bili spremni za predstojeću sezonu.

1. Potopite ih

Počnite tako što ćete duboko očistiti stopala potapanjem u vodu sa dodatkom nekoliko kapi esencijalnog ulja poput ulja čajevca, mente ili lavande. Vaša stopala će biti meka i sveža kada završite.

2. Uklonite tvrdu kožu

Tvrda koža će se nakupiti na vašim stopalima tokom zime. Za lak način uklanjanja suve kože bez upotrebe mnogo masti za laktove, isprobajte masku za stopala. Stavite stopala u plastične čizme, natopljene serumom bogatim kiselinom i držite ih oko sat vremena, isperite, a zatim sačekajte. Nakon nekoliko dana, svaka suva ili tvrda koža će se jednostavno oljuštiti.

3. Isecite nokte

Nazubljeni, slomljeni nokti na nogama nikako ne izgledaju dobro. Isecite ih i redvno vodite higijenu, koristite turpiju za nokte kako biste omekšali ivice.

4. Mažite pete

Ispucale pete su za neke ljude životna činjenica tokom cele godine, dok se kod drugih pojavljuju samo po toplom vremenu, kada stopala postanu suva. Obavezno hidratizirajte stopala svaki dan, bilo kremom za stopala ili dobrom bogatom hidratantnom kremom. Pokušajte da spavate u čarapama nakon što nanesete kremu, kako biste zadržali vlažnost.

5. Pazite na zanoktice

Nanesite sredstvo za uklanjanje zanoktica svake dve do tri nedelje, gurnite kožicu unazad i nežno isecite makazama za zanoktice, kako bi vaši nokti izgledali savršeno.

6. Nalakirajte nokte

Nekoliko slojeva vašeg omiljenog laka za nokte uvek daje nogama novi život. Crvene, ružičaste ili nude su klasični izbor boja, dok pastelne nijanse mogu biti zabavan moderan znak za sezonu.

7. Držite stopala zaštićena od sunca

Kada konačno obučete sandale i japanke, ne zaboravite na stopala kada nanosite kremu za sunčanje.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas