Oglas
· · Komentari: 0

KUĆNI PEDIKIR: Recepti za prirodne kupke koje vam mogu pomoći da pravilno negujete stopala

Isprobajte savete za negu stopala kod kuće

1688913557_stopala.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kod kuće možete negovati stopala kupkom od limuna ili meda i bićete iznenađeni rezultatima.

Nega stopala je obavezna tokom cele godine, a posebno leti kada su stopala izloženija nego inače. Nakon obavljenog pedikira stopala su prelepa i deluje kao da pedikir nećemo morati da ponavljamo duže vreme.

Ali treba znati da pedikir treba ponoviti nekoliko puta tokom leta. Posebno zbog toga što leti hodamo bosi i u otvorenoj obući i izlažemo stopala suncu i morskoj vodi. Suva i ispucala koža može se ponovo pojaviti 10 dana nakon obavljanja pedikira.

Zbog toga vam predlažemo dva efikasna tretmana koja možete uraditi kod kuće. Potrebni su vam samo med i limun, a stopala će vam biti zahvalna. Ovaj tretman uspešno rešava problem suve i ispucale kože stopala. 

Kupka sa limunom za uklanjanje suve kože

Uz pomoć ovog recepta lako ćete ukloniti suvu kožu i mrtve ćelije na stopalima. Ona omekšava tvrdu, suvu kožu, dok gorka so u ovom receptu služi kao blagi piling.

Potrebno vam je:

1-3 sveža limuna

1-3 šolje sirćeta (alkoholnog ili jabukovog)

3 šolje slane soli

Dodajte sirće u činiju tople vode u kojoj ćete namakati stopala. Iscedite limunov sok u njega. Koristite unutrašnjost limunove kore da nežno očistite prste i stopala.

Pre nego što posolite kupku, utrljajte gorku so u stopala laganim kružnim pokretima.

Nakon što natopite stopala četkom nežno i lako uklonite mrtvu kožu sa stopala.

Hidratantna kupka od meda za stopala

Potrebno vam je:

1 šolja meda

1 šolja kokosovog mleka

1 kašičica cimeta u prahu

Rastvorite med i kokosovo mleko u maloj posudi ključale vode. Polako dodajte ovu mešavinu u činiju sa vodom u kojoj ćete namakati stopala. Pospite ga cimetom u prahu i umočite stopala.

Držite stopala u kupki neko vreme, a zatim turpijom za stopala uklonite mrtve i ispucale delove kože.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas