· · Komentari: 0
ishrana

Obratite pažnju na tri stvari na ETIKETAMA HRANE kako bi vaše srce bilo zdravije

Ako vodite računa o zdravlju svog kardiovaskularnog sistema, verovatno znate da je poželjno da manje jedete crvenog mesa, a više povrća.

1605772987_Depositphotos_23284264_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Kada je u pitanju pakovana hrana, međutim, ne preostaje vam ništa drugo nego da pažljivo čitate šta piše na etiketi ovih proizvoda o njihovom sastavu i nutritivnoj vrednosti.

To može biti komplikovano i oduzeti vam puno vremena, zbog čega vam preporučujemo da obratite pažnju na sledeće tri stavke ako vam je zdravlje vašeg srca u prvom planu.

Pročitajte još: Ovo su razlozi zbog kojih je poželjno zaspati pre ponoći

1. Sadržaj natrijuma (Na)

Potrudite se da namirnice koje kupujete imaju najmanji mogući sadržaj natrijuma. Kardiolozi preporučuju da ne unosite više od 2.300 miligrama natrijuma dnevno. To znači da treba da počnete da manje solite hranu, a kada se nađete u prodavnici i, na primer, dvoumite se između dva paradajz sosa, uvek izaberete onaj sa manjim sadržajem natrijuma.

Manje solite hranu.

2. Udeo vlakana u ukupnim ugljenim hidratima

Što je veći udeo vlakana u ugljenim hidratima kod nekog proizvoda, to je on bolji za zdravlje vašeg kardiovaskularnog sistema. Uglavnom je pravilo da namirnice sa velikim sadržajem vlakana imaju manje trans masti, rafiniranog šećera, natrijuma i drugih supstanci loših za vaše srce.

Pročitajte još: BROJKE KOJE ZABRINJAVAJU: Milioni UMRLIH zbog konzumiranja CIGARETA

3. Kvalitet masti

Kada su u pitanju masti, važno je da na etiketama hrane obratite pažnju na odnos ukupnih masti i zasićenih masti. Cilj bi trebalo da vam bude da ovaj odnos bude što veći, kako biste u svoj organizam uneli dovoljno zdravih, nezasićenih masti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.