Oglas
· · Komentari: 0
psihologija

Ove MENTALNE NAVIKE pomoći će vam da budete DOBRO SA SAMIM SOBOM

Svi znamo za onu rečenicu da ako volimo sebe i drugi će nas voleti i već je postala kliše. Ali ako se zaista u praksi pozabavimo njome shvatićemo vrednost ove rečenice.

1597405013_Depositphotos_186788136_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Loš odnos sa samim sobom ne može rezultirati povoljnim odnosima sa drugima oko nas. Postoje navike koje bi svako od nas trebalo da usvoji i svodnevnica će postati lakša.

Pročitajte još: PET saveta kako se izboriti sa NAPADOM PANIKE: Kesu u džep i otkopčajte DUGME

Ne upoređujte se sa drugima

Foto: Pixabay

Normalno je da postoji blag takmičarski duh i izvesna doza upoređivanja sa drugim ljudima. Ako ova navika pređe u svakodnevnu onda postaje potpuno nezdrava.

Neprestano uspoređivanje s drugim ljudima znak je da nam se nešto ne sviđa kod nas samih. Svi smo različiti i svako živi drugačiji život, zato je najbolje gledati sebe i utucati na to da budemo što srećniji i uspešniji u svakom smislu.

Verujte sebi

Ne treba stalno da preispitujete svoje odluke, ako ste nešto nekada uradili tako sigurno je postojao dobar razlog za to. Verujte svojim osećajima jer sami sebe najbolje poznajete.

Pročitajte još: SOK od ovog drveta, koje raste širom SRBIJE, pomaže ljudima da budu SREĆNI i LEPI

Sami sebe najbolje poznajemo!

Tuđa mišljenja ne treba da vas okupiraju

Dobro je da ratmotrite sve konstruktivne kritike prijatelja, nekada ćete se složiti nekada ne. Nekada i ako su u pravu vas vodi nešto drugo i neke stvari ne možete promeniti.  Vaši pravi prijatelji će biti pored vas bili vi u pravu ili ne.

Pročitajte još: Preterali ste sa ALKOHOLOM? Prva pomoć se nalazi u ŠOLJI ovog napitka

Greške su normalne

Greške će se uvek dešavati i to treba prihvatiti kao normalno. Svaka greška je prilika da se nauči nešto novo i da sledeći put budete uspešniji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas