Oglas
· · Komentari: 1
ZGLOBOVI

Bol u zglobovima rešavaju bicikl, plivanje i dobra linija

Višak kilograma izaziva mnoge bolesti, a držanje dijeta žučnu kesu i tu su muškarci ugroženiji.

1617629920_Depositphotos_139762038_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Istraživanja pokazuju da 43 odsto populacije od 45 godina i starijih u zavisnosti od mnogih faktora rizika ima povremenu ili hroničnu nelagodnost u pojedinim zglobovima.

Pročitajte još: BUDITE OPREZNE: Dlake na grudima mogu da ukazuju na opasne bolesti

Takođe, čak 80 odsto populacije starosti iznad 65 godina ima izraženu nelagodnost u zglobovima šake, kolena, kuka ili kičme, a takva stanja kompromitovanih zglobnih struktura starenjem se, nažalost, samo pogoršavaju.

Za bolove zglobova treba plivati i šetati.

Kod bolova u zglobovima, bez obzira na njihovo poreklo, veoma je važna lagana fizička aktivnost, poput vožnje bicikla, šetnje u prirodi ili plivanja. Cilj tih vežbi je jačanje okolnog mišićnog tkiva koje je podrška zglobu. Zdrav način života, koji uključuje pravilnu ishranu i isključuje gojaznost i pušenje, takođe je važan.

Foto: Piksabej

KILOGRAMI SU OPASNI, A DIJETA JOŠ VIŠE

Povećana telesna težina sama po sebi je faktor rizika za nastanak velikog broja oboljenja, ali, i nagli gubitak težine restriktivnim dijetama može da dovede do ozbiljnih problema. Najbrže metode mršavljenja najčešće podrazumevaju nagli gubitak kilograma uzrokovan naglim prestankom unošenja hrane ili izbacivanjem obroka u dnevnom rasporedu.

Iznenadne dijete formiraju žučni kamenac

Ove iznenadne promene, pokazuju studije, izazvaju povećanu sintezu holesterola, uz bol u stomaku, smanjenje žučnih soli u organizmu, što predstavlja direktan uslov za formiranje žučnih kamenaca.

Pročitajte još: Odlični saveti kako da odmorite oči: Prva vežba je GLEDANJE U TAMU

Problem je naročito izražen u muškoj populaciji. Muškarci koji često drže dijete i smršaju, a potom ponovo vrate izgubljene kilograme imaju povećan rizik za nastanak žučnih kamenaca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas