· · Komentari: 0
SAVET

Poboljšava PAMĆNJE i pomaže kod PREHLADE: Napavite TOPLU KUPKU i dodajte par kapi OVOG eteričnog ulja

Eterična ulja koriste se od davnina, a ukoliko u kadu sa mlakom vodom dodate još i par kapi ovog esecnijalnog ulja osetićete brojne benefite.

1641912387_kupka.png
Foto: Piksabej

Kupka sa dodatkom eteričnog ulja jojobe ili žalfije može da poboljša pamćenje, ali i na poseban način stimuliše san jer dozvoljava vašem organizmu da se opusti.

Kupanje u toploj kupki najmanje četiri puta nedeljno navodno može da snizi krvni pritisak, ali i rizik od dijabetesa tipa 2, smatraju stručnjaci.

Poznato je od davnina da su vruće kade povezane sa poboljšanim kvalitetom sna i zdravljem srca. Temperatura vode treba da bude približna telesnoj temperaturi, između 35 i 37 ° C.

Kombinacijom tople vode i kapi ulja jojobe možete da umanjite simptome prehlade, ali i da pomognete sebi ukoliko imate problema sa vrtoglavicama, kao i bolnim mišićima.

Pročitajte još: Ritual za MEKANU i BLISTAVU kožu: Kako da napravite pravu MLEČNU KUPKU

S druge strane, ako koristite eterično ulje žalfije, aromtična para će olakšati prohodnost disajnih puteva, pročistiće sinuse, izoštriće koncentraciju i povećaće mogućnost pamćenja.

Savetuje se da se nakon ovakve kupke istuširate malkom vodom koja je malo hladnija od one iz kade, kako biste pospešili cirkulaciju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.