· · Komentari: 0

POLA LIMUNA I SODA BIKARBONA - Odlična mešavina koja može promeniti život!

Naučna istraživanja su otkrila da nekoliko kapi limunovog soka pomešanih sa sodom bikarbonom mogu da vam spasu život.

1631257310_soda.JPG
Foto: Printscreen Youtube

Soda bikarbona se koristi za negu tela i spolja i iznutra. A ako joj dodate vitamin C koji se nalazi u limunovom soku, dobili ste moćnu kombinaciju koja štiti celo telo.

Ovo su prednosti sode bikarbone i limunovog soka:

Alkalizuje telo

Kombinacija limuna i sode bikarbone alkalizuje celo telo. To nam pomaže, na primer, u borbi protiv acidoze koja se može desiti kada bubrezi ne uklone dovoljno kiseline iz tela, ili kada telo proizvodi previše kiseline. Ovo je takođe odličan lek za bubrege, olakšava njihov rad, a pomaže i da se telo očisti i sagori masti.

Metabolizam: 

Već ste čuli da limun ubrzava probavu, ali ako mu dodamo malo sode bikarbone dobićemo odličnu mešavinu koja se uspešno bori protiv nadutosti, ali i pomaže u borbi protiv gastroezofagealnog refluksa.

Čisti telo:

Ova mešavina čisti našu jetru, a doza vitamina C jača telo, te mu pomaže da se izbori sa virusima. Zbog svega toga ne zaboraviti da svako jutro popijete limunadu u koju ste razmutili malu kašičicu sode bikarbone.

Na taj način ćete regulisati loš holesterol i poboljšati rad kardiovaskularnog sistema.

Kako se koristi? 

Sastojci: Sok od pola limuna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 čaša vode (200 ml).

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.