· · Komentari: 0
SAVETI

Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Posledice ne spavanja uključuju premorenost i promenu raspoloženja, a mogu i da izazovu razne bolesti, kao što su gojaznost, dijabetes i visok krvni pritisak.

1637748161_spavanje.jpg
Foto: Pixabay

Kako biste izbegli ove probleme, primenite ovih šest saveta i poboljšajte kvalitet svog sna.

Pročitajte još: Kako je „MOVEMBAR“ od OPKLADE postao jedna od VODEĆIH KAMPANJA PODRŠKE MUŠKARCIMA u svetu

1. Držite se rasporeda spavanja. Pokušajte da ležete i ustajete upribližno isto vreme svakog dana, uključujući i vikende.

2. Vodite računa o tome šta pijete i jedete. Izbegavajte obilne obroke, kofein, alkohol i nikotin pre spavanja.

3. Stvorite sebi umirujuće okruženje. Za spavanje su najbolje sobe koje su prohladne, zamračene i tihe. To znači – bez monitora i ekrana pred spavanje. Pokušajte da to bude bar 30 do 60 minuta pre spavanja. Ovo pravilo se odnosi i na decu.

4. Ograničite dremke. Duge dremke mogu da ometaju san.Ako ne možete da se iskontrolišete, dremnite kratko i ranije u toku dana.

5. Uključite fizičku aktivnost u vašu dnevnu rutinu. Vežbajte, ali trudite se da izbegnete treniranje blizu spavanja.

Pročitajte još: Prirodna metoda: Protrljajte RUKE i smanjite rizik od povišenog ŠEĆERA

 

6. Ne opterećujte se brigama. Ako vam je glava puna sutrašnjih obaveza i briga, odvojite par minuta da pred spavanje zapišete svoje misli. Onda ostavite tu listu sa strane i recite sebi da ćete se time baviti sutra. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.