Oglas
· · Komentari: 1
VAKCINE

ODLUČENO ko će imati prednost da se PRVI VAKCINIŠE! Koje su četiri različite vakcine protiv KORONE i kada bi mogle da budu spremne?

Vlada Velike Britanije obezbedila je 250 miliona doza i četiri različite vrste koronavirusne vakcine, u nadi da će jedna od njih biti uspešna

1596448797_Depositphotos_6866297_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Smatra se da je vakcina protiv korone najbolja šansa da se život vrati u normalu. Mere socijalne distance i karantina, mogu ostati stvarnost dok pretnja ove bolesti ne prođe, a to će se verovatno dogoditi tek kada se razvije efikasna vakcina.

Pročitajte još: OBRATITE PAŽNJU: Ove promene NE IGNORIŠITE, mogle bi da ukazuju na RAK PLUĆA

Foto: despositosphotos

Više od 140 timova naučnika i istraživača, širom sveta, rade na razvoju sigurne i efikasne vakcine protiv Covid-19. Vlada Velike Britanije potpisala je ugovore za četiri različite potencijalne vakcine protiv koronavirusa, čime je preuzela ukupno 250 miliona doza. Sve četiri eksperimentalne vakcine deluju na nešto drugačiji način i nalaze se u različitim fazama proizvodnje. Evo šta treba da znate.

GSK i Sanofi

Vlada je nedavno potpisala sporazum do 60 miliona doza koronavirusne vakcine koju su razvili farmaceutski divovi. Kompanije rade partnerski, kreirajući vakcinu zasnovanu na rekombinovanoj tehnologiji koja sadrži proteine. Ispitivanja na ljudima počinju u septembru. Iz jedne od tih kompanija je rečeno da bi odobrenje propisa moglo biti postignuto u prvih šest meseci 2021. godine, ako ispitivanja budu uspešna.

Pročitajte još: Da li znate kada je PRAVO vreme za PRVU JUTARNJU KAFU?

Foto: Despositosphotos

Univerzitet Okford i AstraZeneca

Vlada je takođe potpisala 100 miliona doza za vakcine koje su razvili Univerzitet Okford i britansko-švedska farmaceutska kompanija AstraZeneca. Glavni naučnik VHO, Soumia Svaminathan, rekao je da je vakcina Okford / AstraZeneca, nazvana ChAdOk1, najnaprednija do sada. Napravljena je od virusa genetičkog inženjerstva. Prva i druga faza kliničkih ispitivanja su već sprovedene, a treća i poslednja faza razvoja je u Brazilu.

Ako se pokaže da je vakcina efikasna, ona će biti dostavljena Britanskoj agenciji za regulaciju lekova i zdravstvenih proizvoda (MHRA) do kraja 2020. godine. Nadaju se da će se stvoriti imunitet i  da će ovo razviti antitela protiv određenih delova virusa. Faza 2/3 klinička ispitivanja, koja su namenjena proceni bezbednosti, efikasnosti i optimalnog doziranja vakcine, započele su u Sjedinjenim Državama. Vlada Velike Britanije obavezala se na 30 miliona doza.

Pročitajte još: Srpski profesor uz pomoć matematičkog modela odredio TAČAN DAN kada će se ZAVRŠITI DRUGI TALAS epidemije korone

Valneva

Konačno, vlada je obezbedila pristup 60 miliona doza vakcine biotehničkoj kompaniji Valneva. Koristi neaktivnu verziju koronavirusa, a očekuje se da započne klinička ispitivanja pre kraja 2020. godine. Potencijalno bi mogao dobiti regulatorno odobrenje u drugoj polovini 2021. godine. Ulaganje u različite vrste vakcina iz različitih timova povećava šanse da će neko biti uspešan.

Pročitajte još: SEDAM dana pijte ovaj SOK koji ima samo 7 kalorija i gledajte kako se SALO TOPI

Ako se pronađe i odobri efikasna vakcina, imaće prioritet prednost zdravstveni i socijalni radnici i oni sa većim rizikom od bolesti. Vakcina će nakon toga biti distribuirana ostatku populacije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas