Oglas
· · Komentari: 0

Četiri greške koje pravimo na prvim sastancima, a trebalo bi da ih izbegavamo

Iako živimo u svetu u kojem je upoznavanje "onlajn" postalo norma, nije uvek lako izaći iz zone udobnosti i zapravo upoznati nekoga po prvi put.

1695648943_9dd59aeff39f35399bc9ee1736fe0ce92a8cd332.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Prvi sastanci mogu da budu naporni i da izazovu nervozu, a sa sobom nose i brojna pitanja,  šta da obučete, šta da kažete i kako da se ponašate. Štaviše, čak i ako već neko vreme razgovarate sa ovom osobom, prvi sastanci mogu biti nepredvidivi.

Ali bez obzira na sve neizvesnosti i treme koje dolaze sa prvim sastancima, izlazak je najbolji način da upoznate budućeg partnera i zapravo je neophodana. 

Koje su to četiri najveće greške koje treba znati i izbegavati na prvim sastancima?

Nesvesnost vaših namera

Bez obzira da li želite samo da se zabavljate ili tražite ozbiljnu vezu, obično je od pomoći da razumete svoje lične namere pre odlaska na sastanak kako biste imali produktivno prvo upoznavanje sa određenom osobom.

- Važno je da znate šta tražite pre zabavljanja kako biste mogli da pazite na stvari koje se ne poklapaju. Ako vaš partner traži nešto ozbiljno, a vi ne, to može biti znak da oboje niste kompatibilni u tom trenutku. I obrnuto. Upoznavanje zahteva zajednički napor za obe uključene strane, tako da je važno da budete iskreni prema sebi (i svom partneru) o tome gde se nalazite u procesu upoznavanja - kaže savetnik za mentalno zdravlje, Val Okerai, za Brides.

Upoznavanje sa nekim sa kim vam je već bilo neprijatno

Prvi sastanci su prirodno ispunjeni nervozom, tako da ne bi bilo u vašem najboljem interesu da izađete sa nekim zbog koga ste se već osećali nervozno i nelagodno. Verujte svojim instinktima i budite svesni u kojim scenarijima se osećate prijatno ili nesigurno.

Tragate za negativnim

Izbegavajte želju da prigovarate. Izlasci zahtevaju da budete otvoreni za upoznavanje nove osobe, i iako neke stvari možda nisu „ispravne“ u vašim očima, to ne znači da je generalno pogrešno i potpuno crvena zastava.

Otpisujete odmah potencijalnog partnera

Prema Okeraiju, pre nego što u potpunosti odlučite da neko nije pravi za vas, razmislite o tome da budete otvoreni za drugi sastanak pre nego što prebrzo donesete bilo kakve konačne zaključke.

- Mislim da je teško upoznati nekoga na jednom sastanku (naravno, izuzimajući ako se zbog njih osećate neprijatno). Dala bih mu najmanje dva sastanka pre nego što donesete svoje odluke - kaže ona.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas