· · Komentari: 0

Šest problema koji mogu ozbiljno da naruše vezu i brak: Nije samo prevara

Prevara je jedna od stvari koje će poljuljati temelje veze ili pak u potpunosti uništiti, Međutim, osim prevare, postoji još nekoliko problema koji narušavaju ljubavni sklad baš poput prevare.

1647375835_profimedia-0184545604.jpg
Foto: profimedia

Šta narušava ljubav?

Laganje i skrivanje stvari od partnera

Čak i ako lažete partneru kako biste zaštitili njegove osećaje, skrivanje problema može rezultirati gubitkom poverenja. Ako skrivate neke detalje jer mislite da bi mogli da ga povrede, verovatno bi trebalo da prestanete sa takvim ponašanjem. Stručnjaci savetuju da gradimo veze u kojima drugoj strani možemo reći - sve.

Pročitajte još: Da li se pronalazite u njima? Ovo su NAJBIZARNIJI razlozi za razvod

Uskraćivanje nežnosti i pažnje

Nedostatak nežnosti stvoriće sumnju kod druge strane da nešto nije u redu. Vremenom će se ta sumnja pretvoriti u veliki problem koji, baš poput laganja, dovodi do nedostatka poverenja.

Tiho negodovanje

Skrivanje pravih osećaja od svog partnera nije dobro za vezu. Što duže držite u sebi svoje nezadovoljstvo, to su veće šanse da će upravo ono biti razlog vašeg raskida.

Odbijanje kompromisa

Snažan stav o pojedinoj temi može biti znak odlučnog karaktera, no do problema dolazi kada jedan partner odbija da čuje argumente i želje druge strane te ne želi da pristane na kompromis. Pojedinci koji obavljaju stvari isključivo "na svoj način" i nisu spremni na kompromis zapravo su u vezi sa - samima sobom.

Pročitajte još: Situacije koje na prvi pogled izgledaju kao PRAVA LJUBAV, ali su zapravo ZNAK ZA UZBUNU

 Nadmeni stav

Nadmeni stav jedne strane pokazuje da je pojedincu cilj da bude u moćnijem položaju, što nikako nije znak zdrave zajednice ravnopravnih partnera. Ne samo da takvo ponašanje uništava samopouzdanje druge strane već razotkriva i osećaj manje vrednosti kod osobe koja se koristi pokroviteljskim tonom.

Ostanak u vezi zbog pogrešnih razloga

Želite da raskinete, ali se ne usuđujete to da učinite zbog toga šta će drugi reći? Uplatili ste zajedničko putovanje i ne želite da ga propustiti iako vam partner više nije drag? Smatrate da je loša veza bolja od nikakve veze? Bez obzira na to koji vam je scenario najbliži, ostanak u vezi koja vam ne odgovara nije poštena ni prema vama ni vašem partneru.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.