· · Komentari: 0
MUŠKARCI

Verovali ili ne, ali pica podstiče mušku plodnost!

Muška neplodnost je u porastu i ona je čak u 50 odsto slučajeva “krivac” zašto partneri nemaju potomstvo.

1629112392_Muskarac-Pica.png
Foto: Depozitfoto

Ali nauka kaže da konzumiranje određenih namirnica može da promeni ovu statistiku.

Pročitajte još: Rizik od PREVREMENE smrti krije se u OVIH sedam znakova: Pojavljuju se deset godina ranije!

Jedno istraživanje je pokazalo da su muškarci koji su jeli dnevno dve kašike paradajz pirea imali mnogo veći broj spermatozoida sa boljom pokretljivošću. Tajna je u likopenu, nutrijentu i antioksidansu koji sprečava oštećenja sperme, ali i smanjuje rizik od nastanka mnogih bolesti.

Sok od paradajza je zdrav i dobar.

Budući da organizam ne proizvodi likopen, neophodno je konzumirati hranu bogatu ovim sastojkom. Sok od paradajza, sos za picu i špagete, kao i kečap, odličan su izvor likopena i bolje se apsorbuju u organizmu od svežeg paradajza. Ali ako ga kuvate sa malo ulja u velikoj meri povećava apsorpciju likopena, a sveže voće i povrće, poput lubenice, ružičastog grejpa i crvene paprike, takođe sadrži ovaj nutrijent.

Pročitajte još: Da li više VARAJU iskusni MUŠKARCI ili oni koje "spopada" neka žena?

Istraživanja su pokazala i da likopen štiti od raka digestivnog trakta, debelog creva, prostate, pluća i nastanka kardiovaskularnih bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.