· · Komentari: 0

Greške koje žene sa dugačkom kosom najčešće prave: Vezivanje kose zamenite za ovu frizuru

Neke greške pravimo svesno, a za nake postupke i ne mislimo da štete kosi

1680277007_shutterstock_2190058625.jpg
Foto: Shutterstock

Iako je duga kosa simbol ženstvenosti, moramo priznati da nije baš jednostavna za održavanje.

Redovno šišanje, specijalni i skupi preparati, posebna nega - to su samo neke od stvari koje većina žena ne radi, što zbog nedostatka vremena, što zbog neznanja.

Vezivanje kose

Kada nam je kosa prljava ili imamo trening, uglavnom je sve vezujemo u zatgnuti konjski rep. Međutim, to nije poželjno, jer takvo zatezanje kose unazad loše utiče na koren dlake. Što više zategnete rep, to je veći pritisak na koren - što dovodi do pucanja i opadanja kose u pramenovima. Zato je idealno rešenje - punđa.

Punđu možete napraviti na više načina, a najlakši je da uvrnete kosu i napravite puža koji ćete pričvrstiti ukosnicama ili jednom manjom šnalom. Takođe je dobar izbor i labava pletenica, jer će smanjiti pritisak na koren kose, a i dobra je kao frizura za trening.

Lak za kosu

Lak za kosu, pogotovo onaj koji ima fleksibilnu formulu, je jedan od proizvoda koji bi svaka žena trebalo da ima. NJegovim nanošenjem uvek ćete imati frizuru, bez obzira na to kakvo je vreme napolju. Greška koja se večito pravi sa ovim proizvodom je, da se uglavnom stavlja na kosu pre pravljenja lokni figarom. Kako svaki lak sadrži alkohol, toplota figara će početi da vam prži kosu i samo ćete je uništiti. Iako će možda izgledati lepo tokom dana ili večeri, kada je budete oprale - biće kao slama. Zato lak stavljajte samo i isključivo kada završite sa uvijanjem, jer će vam dobro držati frizuru.

Raščešljavanje

Duga kosa je sklona mršenju i ovo svaka žena zna. Da biste izbegli čvoriće i otežano češljanje, počnite da stavljate na krajeve više regeneratora koji ćete drvenim češljem sa obavezno širim zubcima pročešljati. Nakon ovoga sačekajte minimum minut pa je isperite. Sušenje bi trebalo da bude znatno olakšano, a kosa mekša i laganija.

Puštena kosa tokom hladnih dana

Zbog hladnijih dana smo primorane da nosimo kape, debele jakne i kapute, šalove itd. Ali volimo i da pustimo kosu, jer nas i ona greje, pogotovo uši. Međutim, ovo šteti kosi zbog konstantnog trenja između tkanina i vlasi. Naš savet je da umesto puštene kose, napravite neku jednostavnu frizuru, gde će vam kosa biti skupljena i “sačuvana”.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.