· · Komentari: 0
TROŠENJE

Greške prilikom KUPOVINE koje smo svi bar jednom u životu napravili

Tokom kupovine se obično vodimo emocijama, a ne razumom, ponavljamo iste greške i tako nepotrebno i nepromišljeno trošimo novac.

1607591900_Depositphotos_5254809_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Kupovina je, zapravo, vrlo ozbiljna stvar. Svi mislimo da je to deo dana koji nas opušta, ali zapravo zahteva mnogo veština i opreza. Tokom kupovine gotovo svi pravimo iste greške, kojih nismo ni svesni, a mnogo nas koštaju.

Pre odlaska u kupovinu, glavni cilj je ostati hladne glave i kupiti samo ono što nam treba, a dobro znamo da praksa ne pokazuje isto.

Kupujemo odeću pogrešne veličine

Svima nam se desilo da se na prvi pogled zaljubimo u neki komad odeće, ali, nažalost, nije bilo našeg broja. U takvim situacijama se sa teškom mukom uvlačimo u uske farmerice i ubeđujemo sebe da će se razvući. Međutim, ovo su sve zablude na koje treba odmah da zaboravimo. Ovakve stvari uglavnom završe na dnu ormara, nikad obučene. 

Pročitajte još: Srečite ISPUCALE KRAJEVE: Saveti uz koje će kosa biti negovana

Slepo praćenje trendova

Iz sezone u sezonu se trendovi menjaju, a radnje stalno pristižu moderni komadi odeće i modnih dodataka koje želimo da imamo u svom garderoberu. Nepromišljeno kupujemo ono što je trenutno u modi i što nam se jako sviđa, ne razmišljajući da li ćemo to nositi ili da li je funkcionalno.

 Umesto slepog praćenja trendovo, kupujte odeću koju možete upariti sa garderobom koju imate u svojoj kolekciji.

Pročitajte još: Za PUNIJE USNE koristite jednostavan recept od samo TRI SASTOJKA!

Količina umesto kvaliteta

Većina nas se tokom kupovine vodi mišlju da je bolje da kupimo više za manje novca, nego manje stvari za više. Takav stav proizilazi iz našeg uverenja da ćemo bolje proći kupovinom povoljnijih stvari. Povoljnije stvari su uglavnom lošijeg kvaliteta i potrebno ih je češće obnavljati, a kvalitetniji komadi mogu da nam traju više sezona i godina.

Pročitajte još: MODNI KOMAD sa kojim ćete izgledati lepo i lepršavo i u zimskim danima (FOTO)

Kupovina na brzinu

Kupovinu nikad ne treba da obavljamo ako smo u žurbi i nemamo vremena da joj se posvetimo. Svaki odlazak u prodavnicu zahteva predanost i pažnju, kako ne bismo na nepotrebne stvari potrošili novac. Za dobru kupovinu je potrebno vremena kako bismo procenili da li nam se sviđa određeni komad i da li nam je potreban. U nedostatku vremena ćemo svakako pogrešiti i nećemo doneti pravu odluku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.