Oglas
· · Komentari: 0
Lepota

Imate TANKE USNE?: Par trikova koji će ih naglasiti i učiniti većim (FOTO)

Zaboravite plastične operacije, možete rešiti problem ako poslušate sledeće savete

1654760888_lips-3141753_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pre nego što se odlučite za hijaluronske filere, botokse i operacije, pokušajte prvo sa šminkom. Postoji par trikova koji će vam pomoći da naglasite usne i da učinite da one izgledaju puno i senzualno. Dame sa tankim usnama često odaju utisak ozbiljnosti, tako da ako želite da to više ne bude slučaj povećajte ih šminkom.

Prvo što treba da uradite je da dovedete usne u red i vizuelno ih povećate tako što ćete odraditi piling. On ima brojna pozitivna svojstva. Brzinski uklanja viškove mrtvih ćelija sluzokože koji su se na njima nagomilali. Sa njima odlaze i suvišne prljavštine, odnosno masnoće i bakterije kojih na ovoj regiji lica uvek ima. Zatim, namažite labelo ili još bolje hranljivi serum za usne. Pre šminkanja usana, ne zaboravite na njihovu zaštitu, jer i pored šminke na njima, usne mogu da ispucaju.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Baka Jelin specijalitet koji morate da probate: Penasta i mekana pogača sa pireom (RECEPT/VIDEO)

Nakon što upiju serum, nanesite malu količinu pudera ili korektora na njih. NJihova boja će odmah postati svetlija, te će se nijansa ruža za usne bolje primiti i uočiti. Puder zadržava postojanost karmina, pa je to još jedan od razloga zašto se koristi. 

Za sledeći korak će vam biti potrebni bronzer i hajlajter. Bronzer ćete naneti ispod ivice donje usne. To je inače mesto gde se stvara blaga senka. Bronzerom je treba samo malo pojačati. Na gornjoj usni koristimo hajlajter. Tik iznad ivice gornje usne, potrebno je naneti malo hajlajtera. Bitno je da ne preterate sa preparatima i da potezi četkicom budu blagi i nežni da ne biste preterali.

Sada kada ste pripremili usne, vreme je za olovku. Olovkom uokvirite usne, ali pazite da ne preterate jer ćete dobiti efekat duplih usana koji ne izgleda lepo. Bitno je da ne precrtate usne na krajevima (kod prevoja). Tu budite pažljivi, a kako se udaljavate od krajeva polako, postepeno precrtavajte ka sredini. Veoma je važno da ne odstupate previše od svojih prirodnih usana, već linija olovke ide uz spoljašnju ivicu linije usana. Bolje je da radite postepeno kratkim potezima da ne biste napravili pogrešan potez. Zapamtite, linija olovkom mora biti besprekorno uredna. Ako negde neznatno odstupi na kraju ćete korigovati četkicom umočenom u korektor ili podlogu. Naglasite kupidonov luk jer ćete tako izgledati ženstvenije. 

Pročitajte još: Zapanjujuća sličnost: Andreana Čekić i njena mama izgledaju kao bliznakinje (FOTO)

Foto: Pixabay

Karmin ide do ivica, odnosno olovke koju ste prethodno iscrtali, a možda malo i preko. Ovaj korak je važan, jer olovka ne sme ostati netaknuta. Najbolje je naneti karmin preko, što će prekriti olovku. Sa karminima koji imaju četkice je dosta lakše, jer četkicom možete utapkati olovku, tako da se uopšte na prvi pogled ne vidi. Na kraju šminkanja treba da ostane samo blagi odraz olovke. Sada po sredini donje usne možete dodati malo hajlajtera. Posvetljivanje boje karmina će takođe vizuelno povećati usne, što bi valjalo iskoristiti.

Budite pažljivi i nemojte preterati, kako biste dobili efekat koji će vas oduševiti. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas