Oglas
· · Komentari: 0

Kako se pravilno nanosi MAT RUŽ ZA USNE: Jedan uobičajen redosled treba zameniti

Zapravo je vrlo jednostavno

1683898534_shutterstock_1135987193.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Mat ruževi su u poslednje vreme dobili dosta na popularnosti... Na usnama izgledaju svedenije, bez obzira na boju i daju im poseban izgled. Pored toga što izgleda fantastično na usnama, mat ruž može biti jako nezgodan za nanošenje jer mu je tekstura suvlja od običnog i ocrtava i najmanju nepravilnost na usnama.

Uz ovih pet profesionalnih saveta saznaćete kako da pravilno stavite mat ruž bez muke i grešaka.

Piling usana

Piling je odličan za uklanjanje mrtvih ćelija sa usana i kože koja je ispucala. Postoji mnogo načina da uradite piling usana, od trljanja četkicom za zube do pravljenja prirodnih pilinga koji će vaše usne učiniti mekanim i negovanim. Ako se opredelite za četkicu za zube, vodite računa o tome da četkica bude mekana i da ne pritiskate usne previše. Ovaj trik pored toga što uklanja suvu kožu, odlično podstiče cirkuaciju, pa zbog toga usne mogu delovati veće.

Za pravljenje domaćeg pilinga će vam biti potrebni cimet, šećer i maslinovo ulje. Ove sastojke pomešajte pa ih nanesite na usne uz kružne pokrete. Nakon 2 - 3 minuta isperite usne mlakom vodom. Pored ova dva načina postoji još jedan: Pre spavanja, pamučnom krpom masirajte usne kružnim pokretima i to je to. Rezultati pilinga će biti vidljivi već nakon prve upotrebe.

Tekstura mat ruža

Što se tiče biranja boja, verovatno ste već upoznate sa tim koji vam ruž najbolje pristaje i kakav da stavite u zavisnosti od događaja i odeće koju nosite. Ono što je vrlo nezgodno kod mat ruževa je da znaju biti neprijatni za nošenje kada se previše osuše na usnama. Da se to ne bi dešavalo, uradite sledeći trik:

Nakon pilinga, na usne namažite bilo koju hidratantnu kremu koja će ih nahraniti. Na labelo stavite malo tečnog pudera i nanesite ga na usne u tankom sloju. Ako vidite da ima viška, pokupite ga običnom maramicom. Na ovaj način se stvara barijera između kože usana i mat ruža, pa nećete osetiti nelagodnost i zategnutost kada se ruž osuši posle nekog vremena.

Direktno stavljanje na usne

Mat ruž se isključivo stavlja direktno na usne! Nikako nemojte pokušavati da ga nanesete uz pomoć četkica jer nećete imati dobar rezultat. Izgledaće kao da ste ga neravnomerno stavile, a vaše usne neće izgledati lepo.

Ako vam se desi da vam je ruž mnogo suv i da ga je teško staviti, potrebno je da ga samo malo zagrejete fenom za kosu pre nanošenja i problem će biti rešen.

Ruž, pa olovka

Mat usne su upečatljive, pa je samim tim potrebna velika preciznost prilikom nanošenja. Svaka greška, makar to bila i mala linija se vidi, a da se to ne bi dešavalo ivicu usana je potrebno popuniti olovkom za usne, tek nakon stavljanja ruža. Na ovaj način ćete mnogo lakše popraviti sve što nije pravilno i iscrtati ivice usana. Potrebno je samo da olovka bude u istoj nijansi kao i ruž.

Skidanje ruža

Mat ruž je dosta teško skinuti zbog njegove suve teksture, ali i dobre postojanosti. Zaboravite na sapun i vodu, vlažne maramice, preparate za skidanje šminke... Za lagano skidanje je potrebna samo krema za telo. Na vatu ili tufer nanesite malu količinu kreme i sa lakoćom skinite ruž. Na ovaj način ćete izbeći trljanje maramicama i oštećivanje usana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas