· · Komentari: 0
NIJANSE

Ako želite da vam ZUBI izgledaju blistavo i belo, nosite ove BOJE KARMINA

Otkrijte pravila komplementarnih boja.

1607589248_Depositphotos_43270239_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Mnoge od nas mogle su da primete kako popularna nijansa ruža, koralno crvena, zapravo ne laska našem blistavom osmehu. Zašto je to tako, jednostavno objašnjavaju pravila komplementarnih boja.

Plava i narandžasta odnosno žuta stoje suprotno jedna od druge u spektru boja. S obzirom da se suprotnosti privlače plavi tonovi u ruževima poništavaju žućkaste tonove naših zuba. 

Donosimo vam nekoliko trikova uz pomoć kojih ćete izbeći grozne nijanse ruževa s obzirom na vaš ten ili pak izabrati one koje će vaš osmeh učiniti blistavijim.

Pročitajte još: SVE ZA LEPOTU: 12 problema žena koje svakodnevno nose ruž

1. Izaberi pravi crveni ruž za sebe

Ne kaže se uzalud kako za crveni ruž treba hrabrosti, jer crveni ruž može stajati svakome samo ako izaberete pravu nijansu s obzirom na vaš ten. Upravo tada ovaj najženstveniji ruž istaći će sve vaše atribute i učiniti vaše zube beljima.

Foto: Depozit
Ako ste blede puti birajte crveni ruž boje višnje s plavim podtonom i vaš osmeh će zablistati.

One tamnije puti trebale bi da biraju crvene nijanse boje vina ili kestena. LJubičasti podton učiniće čuda kada je reč o belini vaših zuba.

2. Boja maline za blistaviji osmeh

Ružičasta je obično nežnija i svetlija od crvene, pa većinu puta ne može dati isti efekt kao tamnije boje koje ističu naše zube.

Pročitajte još: Istorija RUŽA ZA USNE: Od veštica do simbola ženstvenosti i elegancije

Ali i dalje nam mogu dati holivudski osmeh ako se držimo hladnijih tonova kao što je boja maline. Dok boje koje imaju koralnih ili narandžastih tonova treba izbegavati.

3. Izbegavajte smeđe tonove

Smeđi ruževi nikako ne laskaju vašem osmehu. Na primer bordo ruževi sa smeđom bazom istaći će žute ili smeđe mrlje na vašim zubima. Umesto njih, ako ste svetlije puti, držite se ruževa boje tamnih bobica s plavim podtonom poput onog nijanse šljive.

Ženama tamnije puti najbolje će stajati grimizni ruževi odnosno oni boje crvenog graha. Ta nijansa dobro pristaje skoro svakoj puti, a njena plava baza čini vaše zube svetlijima.

Foto: Depozit

Pročitajte još: Nije svaki KARMIN za svaku priliku: Odaberite pravi i zablistajte

4. Običan sjaj je vaš najbolji prijatelj

Običan sjaj učiniće vaše usne mokrim, a zube blistavim dok mat ruževi često čine baš suprotno. Ali sjajeve sa sedefastim tonovima treba izbegavati u širokom luku, jer čine naše usne svetlijima, ali ne i naše zube.

5. Recite ne neonskim ruževima

Neonski ruževi ističu vaše usne i put, ali zube bacaju u drugi plan. Ruževi svetlih flourescentnih nijansi nikako neće istaći vaše osmeh, već naprotiv može vaše zube učiniti tamnijima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.