Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се правилно наноси МАТ РУЖ ЗА УСНЕ: Један уобичајен редослед треба заменити

Заправо је врло једноставно

1683898534_shutterstock_1135987193.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Мат ружеви су у последње време добили доста на популарности... На уснама изгледају сведеније, без обзира на боју и дају им посебан изглед. Поред тога што изгледа фантастично на уснама, мат руж може бити јако незгодан за наношење јер му је текстура сувља од обичног и оцртава и најмању неправилност на уснама.

Уз ових пет професионалних савета сазнаћете како да правилно ставите мат руж без муке и грешака.

Пилинг усана

Пилинг је одличан за уклањање мртвих ћелија са усана и коже која је испуцала. Постоји много начина да урадите пилинг усана, од трљања четкицом за зубе до прављења природних пилинга који ће ваше усне учинити меканим и негованим. Ако се определите за четкицу за зубе, водите рачуна о томе да четкица буде мекана и да не притискате усне превише. Овај трик поред тога што уклања суву кожу, одлично подстиче циркуацију, па због тога усне могу деловати веће.

За прављење домаћег пилинга ће вам бити потребни цимет, шећер и маслиново уље. Ове састојке помешајте па их нанесите на усне уз кружне покрете. Након 2 - 3 минута исперите усне млаком водом. Поред ова два начина постоји још један: Пре спавања, памучном крпом масирајте усне кружним покретима и то је то. Резултати пилинга ће бити видљиви већ након прве употребе.

Текстура мат ружа

Што се тиче бирања боја, вероватно сте већ упознате са тим који вам руж најбоље пристаје и какав да ставите у зависности од догађаја и одеће коју носите. Оно што је врло незгодно код мат ружева је да знају бити непријатни за ношење када се превише осуше на уснама. Да се то не би дешавало, урадите следећи трик:

Након пилинга, на усне намажите било коју хидратантну крему која ће их нахранити. На лабело ставите мало течног пудера и нанесите га на усне у танком слоју. Ако видите да има вишка, покупите га обичном марамицом. На овај начин се ствара баријера између коже усана и мат ружа, па нећете осетити нелагодност и затегнутост када се руж осуши после неког времена.

Директно стављање на усне

Мат руж се искључиво ставља директно на усне! Никако немојте покушавати да га нанесете уз помоћ четкица јер нећете имати добар резултат. Изгледаће као да сте га неравномерно ставиле, а ваше усне неће изгледати лепо.

Ако вам се деси да вам је руж много сув и да га је тешко ставити, потребно је да га само мало загрејете феном за косу пре наношења и проблем ће бити решен.

Руж, па оловка

Мат усне су упечатљиве, па је самим тим потребна велика прецизност приликом наношења. Свака грешка, макар то била и мала линија се види, а да се то не би дешавало ивицу усана је потребно попунити оловком за усне, тек након стављања ружа. На овај начин ћете много лакше поправити све што није правилно и исцртати ивице усана. Потребно је само да оловка буде у истој нијанси као и руж.

Скидање ружа

Мат руж је доста тешко скинути због његове суве текстуре, али и добре постојаности. Заборавите на сапун и воду, влажне марамице, препарате за скидање шминке... За лагано скидање је потребна само крема за тело. На вату или туфер нанесите малу количину креме и са лакоћом скините руж. На овај начин ћете избећи трљање марамицама и оштећивање усана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas