· · Komentari: 0
koža lica

Muče vas FLEKE NA LICU? Jedan prirodan sastojak pomaže u njihovoj eliminaciji

Eterično ulje celera može vam biti sjajan saveznik u smanjenu vidljivosti fleka na licu

1656249960_pexels-ron-lach-9253757.jpg
Foto: Pexels

Sunčane pege dobroćudne su pigmentirane mrlje koje uglavno uzrokuje ultraljubičasto zračenje. I u ovom slučaju, prevecnija je krucijalna stvar - zaštite kožu pre izlaganja suncu odećom, šeširom i odgovarajućim kremama za sunčanje koje poseduju minimalni faktor 30. Hidrokinon, glikolna kiselina, ekstrakt korena slatkog luka i niacinamid jesu sastojci koje se nalaze u kremama za sunčanje, a koje potpomažu u proizvodnji melanina i smanjenu mrlja.

Mnogi stručnjaci preporučuju uklanjanje mrlja na koži pomoću aromaterapije, konkretnije eteričnim uljem od celera. Ovo ulje ima jaka detoksikacijska svojstva.

Pročitajte još: Četiri načina koja će vam pomoći da UKLONITE STRIJE: Metode bez trošenja velike sume novca i vremena

Iako eterično ulje od celera nije toliko postalo popularno, ono je jedan od najboljih načina za izbeljivanje svih fleka na koži.

Ali, budite oprezni: Nakon njegove primene, nikako se ne preporučuje izlaganje suncu ili bilo kakvoj drugoj vrsti zračenja. Nikako se ne preporučuje trudnicama i deci do 6 godina.

Pre nego što ga nanesete, posavetujte se sa stručnim licem.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.