Oglas
· · Komentari: 0

Pokušajte da ublažite glavobolju uz pomoć prirodnog tretmana: Ne morate odmah da posežete da lekovima

Ako želite da izbegnete upotrebu lekova, pokušajte da ublažite glavobolju na prirodan način

1687011916_profimedia-0353816100.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Verovatno ste se bar jednom u životu suočili sa glavoboljom, a kada je pritisak u glavi veliki, osećate bol u slepočnicama koji vas opteećuje i donosi dodatnu napetost, verovatno iamte potrebu da se zatvorite u mračnu sobu, popijete lek i samo zaspite da ne biste budni čekali da bol prođe.

Uporne migrene i glavobolje zahtevvaju lekarski pregled i konsultaciju sa stručnjacima. Ukoliko je opšte zdravlje dobro, ali vas ponekad zaboli glava, donosimo vam jednostavan i potpuno prirodni tretman koji može doneti brzo trenutno olakšanje.

Potrebna su vam eterična ulja i malo vode. Ulja nane i lavande su se pokazala kao najkorisnija za ublažavanje glavobolje - imaju opuštajuća svojstva koja mogu pomoći u ublažavanju bolova.

Pokazalo se da nanošenje male količine ulja od peperminta na slepoočnice ublažava glavobolju. Samo pazite da ne nanosite ulje blizu očiju.

Praktikovanje aromaterapijekorišćenjem ulja lavande takođe može biti efikasan i siguran način za ublažavanje glavobolja. Razmislite o tome da ga sipate u difuzer i raspršite u prostoriji u kojoj boravite ili nanesite malu količinu na dlanove, protrljajte ruke, a zatim udahnite miris.

Pored eteričnih ulja, ukoliko se suočavate sa glavoboljom, možete da koristite hladnu oblogu, ukoliko vam prija, sami masirate tačke pritiska, ali je važno i da pijete dovoljnu količinu vode svakog dana, jer dehidratacija je jedan od najčešćih uzroka glavobolje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas