· · Komentari: 0
PRIRODNO

Aromaterapija kao moćan saveznik: 4 ETERIČNA ULJA koja vam mogu UBLAŽITI simptome PMS-a

Na koji način možemo iskoristiti prirodu u borbi protiv simptoma PMS-a , kao i za ublažavanje bolova? Da li znate kako se koriste eterična ulja?

1667997991_shutterstock_1682348995-PMS.jpg
Photo: Shutterstock

Mesečni ciklusi su uvek propraćeni grčevima u stomaku i bolom. Grčevi, neprijatan osećaj, nadutost i promene 
raspoloženja su nažalost, samo neki segmenti menstrualnog ciklusa. Ovi periodični simptomi umnogome otežavaju funkcionisanje na dnevnoj bazi. Za neke žene, ovaj period je veoma mučan, pa često pribegavaju lekovima protiv bolova. 

Eterična ulja su još jedan način, kako kod kuće prirodnim putem, ublažiti simptome. NJihova primena je višenamenska, možete naneti 2-3 kapi ulja na dlanove i umasirati na svoj donji stomak, udahnuti ih, ili staviti
u kupku. Takođe, možete ih razblažiti uz neko neutralno ulje ( npr.bademovo) i napraviti roler, kojim ćete ulje nanostiti na pulsne tačke, slepoočnice, tabane i stomak.

Pročitajte još: Čarobni napitak za mršavljenje, jačanje imuniteta i čišćenje creva: Pomešajte ove dve namirnice

Foto: Shutterstock

Predstavljamo vam 4 eterična ulja koja će pomoći sa menstrualnim tegobama:

Ulje LAVANDE

Ulje lavande ima anti-flamatorna dejstva, i pomaže sa grčevima, i tokom krvarenja. Ovo eterično ulje ublažava bol i kontrakcije materice. Takođe, poznato je da lavanda pomaže kod opuštanja mišića, i napetosti.

Ulje CIMETA

Utrljajte par kapi ulja cimeta na dlanove i nanesite na donji stomak. Ovo će ublažiti bolove.

Ulje ŽALFIJE

Ovo eterično ulje poznato je kao sjajno sredstvo za uklanjanje mišićnog spazma. Žalfija je pomaže kod  hormonskog balansa u telu, i takođe uklanja simptome PMS-a kao što su nadutost, promene raspoloženja, 
i potrebe za prejedanjem.

Foto: Shutterstock

Ulje RIMSKE KAMILICE

Rimska kamilica je korišćena od davnina kao pomoć za uklanjanje bolova. Zahvaljući svojim protiv-upalnim svojstvima, veoma je efikasna tokom menstrualnih bolova. Dodajte par kapi ovog ulja u kupku, ili samo natopite stopala. Ovo je drevni Egipatski način uklanjanja grčeva.

 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.