Oglas
· · Komentari: 0

Nesvesno nanosimo mnogo štete: Higijenske navike koje skoro svi pogrešno obavljamo

Naizgled navike koje unapređuju našu higijenu, mogu imati negativne posledice ako se obavljaju kako ne treba

1665398259_pexels-andrea-piacquadio-3785806.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Tuširanje, pranje ruku i zuba je nešto što je deo naše svakodnevice. Skoro automatski ih obavljamo, ne razmišljajući da li to radimo na adekvatan način.

Gde sve grešimo?

1. Upotreba samo antibakterijskog sapuna za pranje ruku

U strahu od bakterija i virusa, običan sapun za ruke skoro svi su zamenili antibakterijskim. Međutim, ako konstantno koristite antibakterijski sapun, ispraćete i loše, ali i dobre bakterije. Stoga je najbolje da kombinujete običan sapun i antibakterijski.

2. Konac za zube

Upotreba konca za zube mnogima je strana. Samo pranje zuba pastom nije dovoljno, a upotreba konca za zube može sprečiti širenje karijesa na duže staze. I nakon pranja, između zuba ostaju čestice hrane koje najefikasnije uklanja konac.

Pročitajte još: Istorija FRANCUSKOG MANIKIRA: Jedan "problem" bio je povod za njegovo kreiranje

3. Često i dugo tuširanje

Tuširanje više puta dnevno, kao i dugo tuširanje vrelom vodom ,nisu tako poželjni. Na našoj koži se nalaze i dobre bakterije koje imaju ulogu u hidriranju, borbi protiv upala i osipa itd. Predugim boravkom ispod tuša i korišćenjem jakih sredstava za tuširanje ispiramo sa kože i dobra jedinjenja koja su joj potrebna, te zbog toga se dešava da postaje suva i iziritirana.

4. Gruba sredstva za čišćenje i pilingovanje

Gruba sredstva za pilingovanje, kao i sredstva za čišćenje lica koja su agresivnija, mogu dovesti do raznih problema sa kožom. To sve može dovesti do suvog i iziritiranog lica. Koža zatim kreće da proizvodi višak masti kako bi nadomestila nedostatak vlažnosti, što posledično može zatvoriti pore i dovesti do drugih problema.

Zato je od velike važnosti da izaberete sredstva za negu lica koja odgovaraju vašem tipu kože.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas