Oglas
· · Komentari: 0

SPAS TOKOM LETA: Domaći RECEPT ZA MELEM posle sunčanja, čini kožu mekom i hidriranom

Čak i ako nemate opekotine od sunca, ovaj recept za melem posle sunčanja je letnja potreba da ponovo hidratizujete i umirite kožu obasjanu suncem

1655137464_chelsea-shapouri-PwzCZVEw8vY-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Nanesite ga nakon dobrog pilinga pod tušem da biste uklonili ostatke kreme za sunčanje. Nanesite ovaj balzam i vaša koža će piti ulja i putere, noseći se sa kožom oštećenom od sunca dok spavate.

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja natopljenog nevenom
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašičica kakao putera
  • 1 kašičica ši putera
  • 1 kašika rendanog pčelinjeg voska
  • 15 kapi esencijalnog ulja lavande
  • 3 kašike aloe vere gela

Postupak:

Rastopite ulja, puter i pčelinji vosak u loncu ili džezvi za kafu. Koristite srednju temperaturu i mešajte dok se ulja tope. Uklonite sa vatre tek nakon što su svi sastojci tečni. Umešajte esencijalno ulje. Ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte gel od aloje. Dobro pomešajte gel sa ostatkom i sipajte u posudu.

Pročitajte još: Recept za umirujuću KREMU za predeo oko očiju od ZELENOG ČAJA: Smanjite fine linije, bore i nadutost

Obilno nanesite melem nakon sunčanja na kožu opečenu od sunca i utrljajte je što bolje možete (što znam da može biti teško kod opekotina od sunca!). Nanesite ponovo nakon jutarnjeg buđenja ili tuširanja, dok se opekotine od sunca ne smiri. Ako nemate opekotine od sunca, ali ste proveli dan na suncu, ovaj losion dobro deluje kako bi izložena koža bila meka. Istuširajte se da uklonite kremu za sunčanje i koristite losion svako veče nakon dana izlaganja suncu.

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas