Oglas
· · Komentari: 0

4 stvari koje su potrebne SVAKOJ dnevnoj sobi prema dizajnerima enterijera: Važna je FOKUSNA TAČKA

Dnevna soba je jedna od najvažnijih prostorija u domu. Tu se okupljamo sa prijateljima i porodicom, opuštamo i provodimo dan nakon posla.

1716381973_shutterstock_1723139395.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Dizajn dnevne sobe treba da bude privlačan i udoban, ali to ne mora uvek da znači pronalaženje udobnog kauča.

Šta savetuju dizajneri enterijera?

Fokusna tačka

Svakoj dobro dizajniranoj dnevnoj sobi potrebna je fokusna tačka.

- Bilo da je u pitanju zadivljujući komad nameštaja ili zadivljujuće umetničko delo, ova tačka privlači poglede i učvršćuje prostoriju, dajući joj osećaj svrhe i kohezije - kaže dizajner Šon Tejlor za Real Simple.

Boje

Tejlor smatra da su boje ključne za pravilno uređenu dnevnu sobu i savetuje da pratite sledeće razmere:

- Pratite pravilo 60-30-10 da biste stvorili savršenu ravnotežu. 60 procenata dominantne boje, 30 procenata sekundarne boje i 10 procenata akcentne nijanse. Tih 60 procenata može biti boja vaših zidova ili sofe, 30 procenata mogu biti vaše zavese ili tepih, a preostalih 10 mogu biti manji delovi ili predmeti dekoracije.

Mesta za sedenje

Garnitura je primarni deo za sedenje, ali dodatne opcije su takođe dobre za dnevnu sobu. Raznovrsna mesta za sedenje ne samo da dodaju vizuelno bolji izgled, već i daju vašim gostima više izbora, tako da mogu da se osećaju kao kod kuće u vašem prostoru.

Dobro osvetljenje

- Odgovarajuće osvetljenje je ključno i za funkcionalnost i za ambijent. Mešavina gornje rasvete, podnog osvetljenja i akcentnog osvetljenja omogućava fleksibilnost u postavljanju raspoloženja i naglašavanju ključnih elemenata sobe.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas