Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

4 ствари које су потребне СВАКОЈ дневној соби према дизајнерима ентеријера: Важна је ФОКУСНА ТАЧКА

Дневна соба је једна од најважнијих просторија у дому. Ту се окупљамо са пријатељима и породицом, опуштамо и проводимо дан након посла.

1716381973_shutterstock_1723139395.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Дизајн дневне собе треба да буде привлачан и удобан, али то не мора увек да значи проналажење удобног кауча.

Шта саветују дизајнери ентеријера?

Фокусна тачка

Свакој добро дизајнираној дневној соби потребна је фокусна тачка.

- Било да је у питању задивљујуц́и комад намештаја или задивљујуц́е уметничко дело, ова тачка привлачи погледе и учвршц́ује просторију, дајуц́и јој осец́ај сврхе и кохезије - каже дизајнер Шон Тејлор за Реал Симпле.

Боје

Тејлор сматра да су боје кључне за правилно уређену дневну собу и саветује да пратите следеће размере:

- Пратите правило 60-30-10 да бисте створили савршену равнотежу. 60 процената доминантне боје, 30 процената секундарне боје и 10 процената акцентне нијансе. Тих 60 процената може бити боја ваших зидова или софе, 30 процената могу бити ваше завесе или тепих, а преосталих 10 могу бити мањи делови или предмети декорације.

Места за седење

Гарнитура је примарни део за седење, али додатне опције су такође добре за дневну собу. Разноврсна места за седење не само да додају визуелно бољи изглед, вец́ и дају вашим гостима више избора, тако да могу да се осец́ају као код куц́е у вашем простору.

Добро осветљење

- Одговарајуц́е осветљење је кључно и за функционалност и за амбијент. Мешавина горње расвете, подног осветљења и акцентног осветљења омогуц́ава флексибилност у постављању расположења и наглашавању кључних елемената собе.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas