Oglas
· · Komentari: 0

Šest stvari koje ne bi trebalo čistiti VLAŽNIM MARAMICAMA: Budite oprezni

Zbog svog sastava, mogu oštetiti pojedine materijale

1679473249_shutterstock_1667802850.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Morate imati uvek na umu da vlažne maramice sadrže alkohol. Ako sa njima brišemo osetljive površine, možemo da ih zauvek oštetimo.

Ovo su šest stvari koje ne smete da brišete sa ovim maramicama.

Kožne torbe ili nameštaj od kože

Ukoliko vam se isprlja vaša omiljena kožna torba ili ste nešto prosuli na komad nameštaja koji je prekriven kožom, možda mislite da je najbrži način da prebrišete površinu vlažnom maramicom, ali to može da trajno uništi kožu. Umesto toga, nabavite sredstvo za čišćenje kože ili, za prvu pomoć vodom i sapunom blago istrljajte područje.

Naočare za vid

Ne bi trebalo da vaše naočare brišete vlažnim maramicama, jer one mogu, tokom vremena, da ponište zaštitni sloj sa površine stakla. Čistite ih krpicom i sredstvom za čišćenje.

Biserni nakit

Brisanje bisernih ogrlica ili sličnog nakita maramicama za dezinfekciju uopšte nije dobra ideja. Amonijak, koji je čest sastojak ovih maramica može da ošteti nežne bisere, tako da oni izgube sjaj.

Ekran na dodir

Da, otisci prstiju su svuda po vašem telefonu, tabletu i ostalim uređajima, ali nemojte da ih brišete vlažnim maramicama. Može da se desi da se jedan deo ekrana trajno zamuti. Bolje rešenje je da koristite krpicu za naočare ili neko sredstvo za ekran na dodir.

Osetljiva odeća

Kada prospete nešto po vašoj košulji nemojte da posegnete za vlažnom maramicom. Mnogi materijali mogu da budu oštećeni na ovaj način, zbog čega je bolje da samo pokvasite vodom običnu maramicu.

Tepih

Tepisi mogu da budu dosta osetljivi i ne treba ih prati bilo kakvim sredstvima. Ako nešto prospete na vš tepih, bolje je da ne posegnete za vlažnom maramicom, jer one mogu da oštete to područje. Umesto toga, isperite običnom vodom i kvalitetnim sredstvom za pranje tepiha.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas