Oglas
· · Komentari: 0

Bebi šampon možete iskoristiti za ove ČETIRI STVARI: Korisne su i za čišćenje mnogih površina

Čak i ako nemate decu, trebalo bi da uzmete bebi šampon

1670941952_shutterstock_273710732.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Bebi šampon gotovo da svi smatraju "rezervisanim" samo za najmlađe. Međutim, ovo sredstvo može biti korisno i za čišćenje pojedinih površina, ali i ukoliko imate problem sa kožom.

1. Umivanje

Neki dermatolozi preporučuju umivanje bebi šamponom ljudima koji imaju seboreični dermatitis.

2. Pranje četkica za šminku

Četkice za šminku trebalo bi prati na svakih 10 dana, navode stručnjaci Američke akademije za dermatologiju. Operite ih bebi šamponom koji je dovoljno blag da ne ošteti vlakna.

Pročitajte još: Tableta sa pranje sudova ima sjajnu primenu i u KUPATILU: Evo kako možete da je upotrebite

3. Čišćenje nameštaja i kožne galanterije

Kožne stvari (od novčanika, tašni, jakni do fotelja i drugih komada nameštaja) nikako ne treba čistiti agresivnim sredstvima. Zato je bebi šampon idealno rešenje.

Pamučnu krpu umočite u rastvor mlake vode i šampona, njom prebrišite kožne površine, a potom izglancajte suvom pamučnom krpom.

4. Čišćenje nakita

Da biste vašem nakitu povratili sjaj. Sipajte u posudu vode i malo bebi šampona, pa položite komade nakita u tu smesu. Stavite na ringlu da tečnost proključa, a zatim sklonite posudu sa ringle i isperite nakit hladnom vodom. Na kraju, prebrišite ga pamučnom krpom.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas