Oglas
· · Komentari: 0

U Srbiji je NEPRIHVATLJIVO I ZABRANJENO, a u ŠVEDSKOJ PREPORUČLJIVO: Navika skandinavskih roditelja koja je BIZARNA

Model vaspitavanja dece u Švedskoj dijametralno je suprotan od našeg

1659180971_pexels-cottonbro-3661391.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Skandinavski roditelji smatraju da je jedna od najbitnijih stvari u odrastanju mališana da prihvate svoje telo i da se osećaju prijatno u njemu. Zato, uopšte ne bi trebalo da vas začudi činjenica što se u dečijim knjigama nalaze deca bez odeće.

I ne samo to, javni servis u Švedskoj je emitovao crtani film za predškolce u kom se pojavljuju penis i vagina koji pevaju! Ubrzo je postao neverovatno popularan na društvenim mrežama, a roditelji su bili oduševljeni, većini se dopao ovakav način edukacije. Međutim, taj crtani je pokrenuo brojne debate u Evropi.

Ovo je podstaklo i jednu mamu iz Amerike, koja živi u Švedskoj, da podelu svoje iskustvo, kada je u pitanju odgajanje dece.

Pročitajte još: OTAC 94 BEBE: Doktor na UŽASAN način zloupotrebio položaj - nijedna od 94 žene nije pristala (FOTO/VIDEO)

Naime, njoj je stigao mejl od vrtića u koju joj je išao petogodišnji sin, a obdanište joj je poslalo fotografije sa izleta.

- Na fotografijama je delovalo kao da su deca u nečijem dvorištu i uživaju u divnom sunčanom danu, jedu grilovani hot dog i hamburgere i trče pored prskalica za travu. Ono što mi je zapalo za oko je da su deca pored tih prskalica trčala potpuno naga, sa ili bez donjeg veša - priča ova mama.

I dodajte da nije znala da će deca izlet provesti u kući vaspitačice. Ističe da ju je zbog toga bilo malo sramota, ali naglašava da je posle nekoliko godina života u Švedskoj potpuno promenila stav!

Više je nije uznemirala činjenica što su slike njenog nagog deteta dobili i druge roditelji, niti što su išli na izlete u vaspitačicino dvorište, niti joj je smetalo što su tako išli javnim prevozom.

Pročitajte još: Predmet koji ima najviše naziva, a rasprave oko ispravnog ne prestaju

Sa druge strane, određena istraživanja su pokazala da tri od deset švedskih majki imaju seks sa svojim partnerima, dok njihove bebe leže u istom krevetu. Poređenja radi, u Americi je rađeno slično istraživanje u kom je 59 odsto roditelja reklo da imaju seks dok je beba u sobi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas