Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У Србији је НЕПРИХВАТЉИВО И ЗАБРАЊЕНО, а у ШВЕДСКОЈ ПРЕПОРУЧЉИВО: Навика скандинавских родитеља која је БИЗАРНА

Модел васпитавања деце у Шведској дијаметрално је супротан од нашег

1659180971_pexels-cottonbro-3661391.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Скандинавски родитељи сматрају да је једна од најбитнијих ствари у одрастању малишана да прихвате своје тело и да се осећају пријатно у њему. Зато, уопште не би требало да вас зачуди чињеница што се у дечијим књигама налазе деца без одеће.

И не само то, јавни сервис у Шведској је емитовао цртани филм за предшколце у ком се појављују пенис и вагина који певају! Убрзо је постао невероватно популаран на друштвеним мрежама, а родитељи су били одушевљени, већини се допао овакав начин едукације. Међутим, тај цртани је покренуо бројне дебате у Европи.

Ово је подстакло и једну маму из Америке, која живи у Шведској, да поделу своје искуство, када је у питању одгајање деце.

Прочитајте још: ОТАЦ 94 БЕБЕ: Доктор на УЖАСАН начин злоупотребио положај - ниједна од 94 жене није пристала (ФОТО/ВИДЕО)

Наиме, њој је стигао мејл од вртића у коју јој је ишао петогодишњи син, а обданиште јој је послало фотографије са излета.

- На фотографијама је деловало као да су деца у нечијем дворишту и уживају у дивном сунчаном дану, једу гриловани хот дог и хамбургере и трче поред прскалица за траву. Оно што ми је запало за око је да су деца поред тих прскалица трчала потпуно нага, са или без доњег веша - прича ова мама.

И додајте да није знала да ће деца излет провести у кући васпитачице. Истиче да ју је због тога било мало срамота, али наглашава да је после неколико година живота у Шведској потпуно променила став!

Више је није узнемирала чињеница што су слике њеног нагог детета добили и друге родитељи, нити што су ишли на излете у васпитачицино двориште, нити јој је сметало што су тако ишли јавним превозом.

Прочитајте још: Предмет који има највише назива, а расправе око исправног не престају

Са друге стране, одређена истраживања су показала да три од десет шведских мајки имају секс са својим партнерима, док њихове бебе леже у истом кревету. Поређења ради, у Америци је рађено слично истраживање у ком је 59 одсто родитеља рекло да имају секс док је беба у соби.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas