Oglas
· · Komentari: 0

ŠTA ZNAČI AKO SANJATE BIVŠU LJUBAV: Ovo je razlog zašto se pojavljuje u vašim snovima

Sigurno vam se nekad dogodilo da ste sanjali bivšu ljubav. Možda su u vama takvi snovi izazvali lavinu osećanja, nostalgiju, ili bes? Možda ste mislili da nagoveštavaju obnavljanje veze i povratak bivšeg partnera? Evo šta zapravo ovi snovi znače.

1700918292_shutterstock_1931621858.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Poznato je da uglavnom sanjamo stvari o kojima razmišljamo, odnosno ono što je predmet vaših misli. Naš mozak je aktivan tokom dana, ali tokom noći otvara se kapija naše podsvesti. Možda niste direktno razmišljali o bivšem partneru, ali ste videli ono što vas na njega podseća, možda ste osetili njegov miris, prošli pored njegove kuće…

Psiholozi ističu koji su sve razlozi zašto smo sanjali bivšeg:

Analizirajte da li ste prethodnog dana razgovarali sa svojim bivšim partnerom (ili razgovor o njemu sa rođacima ili prijateljima) – možda je vaš san o njemu samo „reprodukcija“ nedavnih događaja u mozgu.

Ako su snovi trajni, to može značiti da ste i dalje u emocionalnoj vezi sa njim. I to ne znači da ga i dalje volite ili da se nadate da ćete obnoviti vezu – to može biti ogorčenost, potcenjivanje ili fizička zavisnost.

Uglavnom česte snove o bivšoj ljubavi imaju osobe koje su prošle kroz težak raskid. Kada rastanak ostavi emotivne rane, emocionalno je težak i još niste preboleli, moguće je da će se snovi događati.

Ako vam nedostaje bivši partner i niste bili u stanju da u potpunosti prihvatite činjenicu vašeg raskida, vaš mozak može da obradi ove informacije na neobičan način i da ih nazove u vašim snovima, pokazujući snagu vaše želje.

Prema psihološkom tumačenju, ne postoji nikakav predznak u ovakvom snu, već samo vaše emocije, možda i potisnute, i misli, koje se odražavaju na svet snova. Najčešće osobe koje nisu potpuno otpustile bivšu ljubav iz svog srca i uma, imaju ovakve snove, što je logično i očigledno. Ipak, ukoliko vas ovi snovi uznemiravaju, čine da ponovo prolazite kroz tugu, emocionalni stres, možda je potrebno da popričate sa stručnim licem koji će vam pomoći da otpustite određene emocije i nastavite dalje svoj život.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas