· · Коментари: 0
оштећена коса

Сува и оштећена КОСА: Једноставни савети ФРИЗЕРА за проблеме које сви имамо

Све жене теже ка томе да имају здраву, бујну и сјајну косу.

1595320866_Depositphotos_308640230_s-2019.jpg
Фото:Депосит

Ипак, фарбање, коришћење погрешних производа и често фенирање или пеглање остављају је сувом и оштећеном. Ево како да вратите сјај оштећеној коси.

Фризер Ентони Нејдер који је радио, између осталог, и са Кејт Бланчет, откива који су то најчешћи проблеми са косом и како да их решите. 

Маске за косу
"Креме и маске које тврде да могу да поправе испуцале крајеве апсолутно су лажне и не падајте на то. Када крајеви испуцају, испуцали су. Можете да користите производе, тј. маске за крајеве које можда могу мало да замаскирају, али никада не могу 100 одсто да 'затворе' испуцале длаке".

Прочитајте још: Како да вам БОЈА НА КОСИ траје што дуже? ОВО су савети и трикови за њено неговање

Испуцали, раздвојени крајеви длаке

То се често дешава, посебно ако не скраћујете крајеве сваких шест до осам недеља, каже фризер.

"Разумем да желите да пустите косу да порасте и то је сасвим у реду, али о шишању размишљајте као о 'беби шишању'", каже Ентони, алудирајући на то да је заиста потребно скратите крајеве тек који милиметар.

Прочитајте још: Жене СВАКОГ ДАНА праве ову фризуру, а не знају колико ШТЕТИ КОСИ

Редовно скраћивање косе помоћи ће да не буде искрзала и испуцала!
 
Фото: Пиxабаy

Екстремно опадање и губитак косе

"Нажалост, то може да се деси током трудноће, дојења, због стреса или драстичне промене климатских услова", каже фризер и додаје да у таквим случајевима увек саветује да одете код лекара да би се најпре утврдило крије ли се иза тога неки медицински узрок.

Прочитајте још: Лице негује КУЋНА РАДИНОСТ! Направите домаће МАСКЕ за све типове коже

Ипак, ако приметите да вам коса опада у праменовим, Ентони саветује да је доста скратите.

"Тако ће вам коса увек деловати бујније и даће вам више самопоуздања".

Беживотна коса без сјаја

Лоше здравље и исхрана су главни кривци за косу која нема сјај. Ентони, међутим, има неколико савета и трикова који ће вашој коси вратити сјај.

Прање косе
"Увек испирајте косу најхладнијом водом коју можете да поднесете. На овај начин ћете спречити да врућа вода исуши и изгори косу", објашњава фризер. "На влажну косу можете да нанесете серум или спреј за сјај јер ће га коса тада најбоље упити".

Осим тога, он саветује да смањите температуру на свим алатима које користите за сушење или стилизовање косе.

Прочитајте још: Како наносите крему на лице? Уколико то чините на ПОГРЕШАН НАЧИН, можете ОШТЕТИТИ КОЖУ

"Високе температуре су веома лоше за здравље косе. Увек почните неком нижом температуром, па је онда благо повећавајте".

Сува коса

Превише стилизовања врелим алатима, пливање, хемијски третмани и клима могу да резултују сувом косом.

"Хидратација, хидратација, хидратација, то је оно за чим жуди ваша сува коса. Гледајте да купите шампон и балзам који хидрирају косу и то ће бити позитиван корак ка опоравку".

Хидратација је најважнија. Користите шампон који хидрира косу!
Фото: Пиxабаy

Прочитајте још: Жене се све чешће одлучују за царски рез, а ОВО СУ РАЗЛОЗИ због чега је то ПОГРЕШНО!

"Определите се за 'мање је више' опцију за сада и посветлите косу делимично или урадите балајаж уместо да будете роб избељивању косе, четки и да проводите по пет сати на столици у салону".

Замршена коса

Свима нам је познат тај осећај када изађете из каде и покушате да рашчешљате косу, а чешаљ непрестано запиње на чвориће који се стварају од косе.

Чешљајте косу од дна ка корену длаке, малим покретима!

 

Ентони каже да је најбољи трик да, када чешљате косу, почнете од дна ка корену длаке, малим покретима.

Прочитајте још: Лечи женске болести, а у менопаузи ЧУДА ЧИНИ: Ову биљку обавезно засадите, а ево како је очарала досељенике

"На тај начин никада нећете имати чворове који се направе на крајевима замршене косе. Осим тога, савет је да уложите у свилену јастучницу која због влакана спречава да се коса замрси".

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.