Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

Kako da vam BOJA NA KOSI traje što duže? OVO su saveti i trikovi za njeno negovanje

Primenjivanjem ovih saveta, izvući ćete maksimum, a kvalitet kose će se znatno poboljšati.

1594724267_Depositphotos_41051371_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Kada je očuvanje boje kose u pitanju, zasigurno je svaka žena nekada bila u potrazi za nekim magičnim rešenjem koje će bar za nekoliko dana produžiti boju kose i na taj način odložiti farbanje.

Prečesto farbanje može u velikoj meri da ošteti kosu i nije preporučljivo farbati se više od jednom mesečno, pogotovo ukoliko koristite jake i profesionalne farbe. 

Pročitajte još: Tri BOHO frizure koje se lako prave i stoje SVIM devojkama

Boju farbe na kosi moguće je osvežiti i njeno trajanje produžiti ukoliko se budete pridržavali ovih saveta i trikova.

Foto: Depozit

1. Boja ne podnosi toplotu

Poznata je činjenica da toplota, odnosno topla voda i stilizovanje toplim aparatima u velikoj meri utiče na brže ispiranje farbe sa kose. Stoga savet je da kosu nikada ne perete vrelom, već mlakom vodom. Takođe, topli aparati pod velikom temperaturom koju emituju, pored toga što oštećuju kosu, jako utiču na bržu promenu boje kose, odnosno menjaju boju kose, posvetljuju je.

Preporuka: Obavezno pre svake upotrebe toplih aparata za stilizovanje kose nanesete proizvod u vidu spreja za zaštitu kose od toplote, a  temperaturu smanjite na minimum.

Pročitajte još: Da li i vi odlazite na spavanje sa MOKROM KOSOM? Saznajte zašto to ni(je) dobro

2. Jaki preparati uništavaju boju

Kada je reč o proizvodima koje je poželjno da se koriste ukoliko želite da produžite dugotrajnost boje na kosi, potrebno je voditi se time i birati one koji su bez sulfata i silikona jer su oni previše agresivni i uništavaju i menjaju boju, ali i nakon pranja ostavljaju trag na kosi koji dodatno uništava boju.

Ključno: Prirodne baze i lake formule!

U obzir dolaze i maske, kao i prirodna ulja, poput kokosovog koja mogu regenerisati dlaku i učiniti je sjajnom, samim tim i uticati na zadržavanje boje na kosi. 

Pročitajte još: Na jedno rame, ZAKOPČANI DO GRLA ili duboki dekolte, ovog leta nosite JEDNODELNI KUPAĆI

Foto: Depozit

3. Pranje kose je najveći neprijatelj bolje

Što više peremo kosu, sasvim je logično da se na taj način boja brže spira i da imamo potrebu za češćim farbanjem. Kako biste to izbegli, trudite se da pravite što duži razmak između pranja kose.

Idealno - Pranje kose do tri puta nedeljno!

To možete postići frizurama, odnosno vezanjem kose u rep, maramu i slično ili upotrebom šampona za suvo pranje kose. Ukoliko se odlučite za šampone, budite oprezne i znajte da se ova vrsta šampona može koristiti samo jednom i da nije poželjno više dana uzastopno, bez pranja, nanositi ga na kosu. 

Pročitajte još: Nemate vremena za TRETMANE kod frizera, uz pomoć DVA sastojka napravite salon KOD KUĆE

Svuda oko nas
Hlora nema samo u bazenima, već i u pijaćoj vodi, odnosno vodi iz gradskih vodovoda, tako da vam opasnost preti i kada u domu perete kosu. Kako biste se u kući zaštitili od hlora, možete nabaviti tuš sa posebnim filterom, namenjen upravo uklanjanju tvrde vode, hlora. 

4. Zaštita kose od hlora i soli

Kako se trenutno nalazimo u letnjem periodu i predstojeći dani su razervisani za kupanje u bazenima i možda moru (u zavisnosti kako se situacija sa pandemijom bude odvijala u narednom periodu), morate biti veoma obazrivi i svoju kosu zaštititi od hlora i morske soli koji nagrizaju boju i dlaku.

Opasnost za plavuše - hlor daje žut, narandžast, a nekad i zelenkast ton.

Hlor je veliki neprijatelj bojene kose i pored toga što utiče na brzo ispiranje boje, on i menja boju kose.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas