Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЈЕЗИЦИ

СРБИ ће бити разочарани: Ово су НАЈПРИВЛАЧНИЈИ ЈЕЗИЦИ на свету

Платформа за учење страних језика Баббел спровела је истраживање у вези са тиме који народ има најсексипилнији нагласак на свету.

1595940742_Depositphotos_38335945_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Вести нису добре ни за Србе, ни за наше суседе у региону, с обзиром на то да се на листи од словенских језика нашао само руски, и то на осмом месту.

Прочитајте још: ТРИ ГРАЦИЈЕ НА ОБАЛИ ЦРВЕНОГ МОРА: Луксуз с укусом истока, водена магија или рај за одрасле (ФОТО)

Прочитајте још: СЕДАМ животних лекција из АНЕ КАРЕЊИНЕ које можемо и данас да применимо

Прво место заузео је француски, који многи називају језиком љубави, а друго место припало је италијанском.

На трећем месту нашли су се Шпанци, док је четврта позиција припала енглеском језику.

Многе је изненадило то што се на петом месту најсекси нагласака нашао - немачки.

Целокупна листа десет најпривлачнијих нагласака на свету изгледа овако:

  • Француски
  • Италијански
  • Шпански
  • Енглески
  • Немачки
  • Португалски
  • Шведски
  • Руски
  • Холандски
  • Турски

Прочитајте још: ШОК КОД КНИЋА! У СРБИЈИ на свет дошло ТЕЛЕ СА ДВЕ ГЛАВЕ: Ветеринар извукао још 3 предмета!

Фото: Депозит

У истраживању је учествовало 15.000 људи из Бразила, Шпаније, Италије, Француске, Немачке, Велике Британије, САД, Канаде и Аустралије.

Гардијан пише да постоји неколико разлога зашто су у одређеним језичким групама неки језици и нагласци привлачнији од других.

Први је мелодичност и звучност неког језика. Лингвиста Пети Аданк тако сматра да су Енглезима најпривлачнији француски или италијански јер их привлачи мелодичност тих језика.

- Језици попут мандаринског или тајландског им звуче грубо јер су тонални, па звуче врло неприродно - сматра Аданк.

Прочитајте још: Отац ПЉУНЕ МЛАДУ у лице и груди, а она оде, не окреће се, иначе се ПРЕТВАРА У КАМЕН Ово су најбизарнији обичаји на венчањима

Дакле, и нагласак и језик привлачнији су ако делују познатије и ближе матерњем језику испитаника.

Други разлог је нешто необичнији. Наиме, поједини лингвисти сматрају да приликом оцењивања језика испитаници не оцењују сам нагласак, већ особу која га изговара.

На пример, према овој теорији, људи који су учествовали у истраживању не доживљавају сексипилним сам француски језик, већ - Французе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas