Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВРБИЦА

Сутра је ВРБИЦА: Ево шта је прво што морате да урадите ЧИМ УСТАНЕТЕ

Српска православна црква и верници сутра славе Лазареву суботу, односно Врбицу.

1619175716_vrbica.png
Фото: You tube printscreen Ударне вести Балкана
Oglas

У српској цркви цркви Врбица је весели дечији празник, јер је Христос, према Јеванђељу, улазећи у Јерусалим рекао - Пустите децу мени, јер таквих је Царство небеско.

Прочитајте још: Месечни хороскоп 1: ОВАН нека увуче рогове, Близанце ће издати вољена особа, а Девица нека закључа новчаник

Врбицу обично у цркву носе деца у суботу поподне да би је оставили у цркви да се на Цвети, на јутрењу, окади и очита молитва, а гранчице се поделе народу. 

Празник пада у току ускршњег поста, па је правило да на тај дан није добро играти и певати

Ујутру, кажу обичаји, треба отићи на реку да се умијете. Потом из реке треба извадити каменчић, ставити га на ногу и шутнути га што даље уз речи - Колико сам овај камен бацио и толико змија од мене далеко била.

Прочитајте још: Четири ствари морате урадити док је Сунце у БИКУ, а прва је ЉУБАВ

Будући да је овај празник у току ускршњег поста, црквено правило је да није добро на тај дан играти и певати.

Последње чудо Христово
Овај догађај је био узрок пресуде на смрт распећем коју му је у среду, у недељи страдања, изрекла јеврејска скупштина Синедрион

О Лазаревој суботи

Лазарева субота је сећање на догађај у Витанији, где је живео млади човек Лазар са сестрама Мартом и Маријом, који је описао јеванђелист Лука.

Исус је дошао до гроба и позвао Лазара да изађе.

На вест о Лазаревој смрти, како је записано у Јовановом јеванђељу, Исус је дошао у Витанију, где је његов пријатељ већ четири дана био сахрањен.

Дошао је до гроба, наредио да се склони гробни камен и позвао Лазара да изађе, што је овај и учинио, сав увијен у погребне покрове.

Прочитајте још: Како је настала болест БОГАТИХ ДАМА? Прва дама САД имала је модне хирове због који су мислили да је ЛУДА! 

Овај догађај сматра се у хришћанству победом живота над смрћу и наговештај Христовог страдања и васкрсења, у коме је основа новозаветне вере.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas