· · Коментари: 0
ВОДА ЗА ПИЋЕ

Прочистите ВОДУ ИЗ ЧЕСМЕ природним путем са састојцима које имате КОД КУЋЕ

Претворите воду из чесме у воду за пиће.

1624036459_water-2057924_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Вода из чесме пуна је хлора и сличних штетних материја, а може да садржи и неке опасне микроорганизме.

Поред бројних филтера који прочишћују воду, постоје и природне методе прочишћавања воде из чесме, за које вам неће требати претерани труд.

Прочитајте још: Знаци да ПИЈЕМО ПРЕВИШЕ ВОДЕ: И ово може да се догоди

Прокувавање

Најстарији и најједноставнији начин прочишћавања воде је прокувавање.

Кувајте воду на шпорету док не проври (око 20 минута).

На овај начин убитћете већи део вируса, бактерија и микроорганизама.

Фото: Пиксабеј

Сунце и кришка лимуна

Сунчева светлост и кришка лимуна могу такође да послуже као прочишћивачи воде са чесме.

Ова комбинација ефектна је у уклањању једног дела бактерија, чак и ешерихије коли.

Потребно је само 30 минута да воду са пар кришки лимуна држите на сунцу.

Фото: Пиксабеј

Босиљак

Познато је још од давнина да је босиљак биљка која делује антибактеријски.

Како бисте прочистили воду босиљком потребно је да убаците неколико листова босиљка у флашу воде, коју ћете држати у фрижидеру 4 до 5 сати пре него што је будете пили.

Босиљак је феноменалан у чишћењу воде, и покупиће многе штетне састојке.

Фото: Пиксабеј

Бананина кора

Једно истраживање института из Бразила је показало да кора банане може да се употреби за прочишћавање воде, посебно оне загађене токсичним металима попут бакра и олова.

Прочитајте још: КОРА ОД БАНАНЕ И ВОДА ће вам помоћи да повратите своје увеле биљке

Истраживачи су том приликом сушили коре банане на сунцу једну седмицу, самлели их и додали у речну воду, за коју су знали да је загађена оловом и бакром, и дошли су до открића да су коре банане упиле чак 97% метала за само сат времена.

Након тога су воду само процедили.

Ипак, не саветује се још увек да прочишћавате воду из чесме са бананином кором сами код куће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.