Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПСИХОЛОГИЈА

Заштитите себе и своје срце: Овом ОПАСНОМ ТАКТИКОМ се служе МАНИПУЛАТОРИ

Ако ово приметите код партнера, боље је да одете од њега.

1631877830_man-2308464_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Манипулатори су особе које користе различите тактике како би остварили своје егоистичне циљеве, а једна од главних мотивација им је понижење особе са којом су у емотивној вези. Они лако манипулишу осећањима друге особе, јер им то причињава велико задовољство.

Овакав тип људи свакако не желимо у свом блиском кругу пријатеља и познаника, а понајмање желимо да будемо са таквом особом у вези. Иако је врло тешко открити манипулатора на први поглед, треба имати на уму један знак који их може у старту раскринкати.

Прочитајте још: Брак без љубави је као удобан пар ципела: Ружан, али не жуља!

Први знак да је особа манипулатор јесте клевета.

Манипулатори углавном угрожавају самопоуздање и чине да се осећате лошије, али када не могу да контролишу како себе доживљавате, онда покушавају да контролишу то како вас други доживљавају, и то клеветом: они преузимају улогу жртве, а од вас ће покушати да направе деструктивну особу.

Фото: Пиксабеј

Клевета је честа у многим романтичним везама и пријатељским односима. То је превентивна побуна осмишљена да уништи вашу репутацију и слику о вама код блиских људи, како не бисте имали подршку у случају да одлучите да прекинете везу и напустите таквог партнера.

У том случају себе ће представити као жртву и као некога ко се бори за тај однос, док га ви саботирате.

Манипулатори тада могу користити разне неистине, ваше слабости, тајне и страхове. Најбољи начин да се супротставите клевети јесте да увек имате контролу и држите се чињеница. Најбоље је да увек говорите истину и само истину. Не правдајте се када нисте криви, већ само реците искрено све.

Људи који вам заиста верују, поштују вас и воле, разумеће целу ситуацију. Битно је само да будете јаки, доследни себи и да истрајете до краја. Препознајте манипулативну тактику на време и не брините због мишљења других, јер манипулаторима маска увек спадне са лица у правом тренутку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas