· · Коментари: 0
НЕГА ЛИЦА

Лоша навика због које можемо да добијемо БОРЕ: Козметичарка објашњава због чега НЕ ТРЕБА умивати лице УЈУТРУ (ВИДЕО)

Једна козметичарка на друштвеној мрежи "ТикТок" тврди да не треба умивати лице сваки дан, јер тако штетимо својој кожи.

1642863223_6968dc1c5684123bf06b564c916c6e1cd01087ef.jpg
Фото: Депозит

Видео једне козметичарке постао је виралан готово преко ноћи јер у њему саветује људе да не перу своје лице сваки дан. Реч је о Никол Керолајн, козметичарки која саму себе назива "шаптачицом кожи".

Она је поручила пратиоцима да не перу своје лице свако јутро јер би то могло да уништи природно стварање уља.

Прочитајте још: ТОПЛА или ХЛАДНА: Која је идеална температура воде током првог јутарњег УМИВАЊА?

"Не перите своје лице ујутро осим ако имате акне. Молим вас да то престанете да радите, хвала", рекла је она у видеу који има преко 3 милиона прегледа.

@nicolecarolineskin #skintok #skincare #skintips #skinbynicolecaroline #skincareroutine ♬ she knows - favsoundds

Након што је у коментарима много људи написало како њене тврдње и немају кредибилитета, Никол је објавила још један видео у којем је детаљније објаснила зашто не би требало да се пере лице два пута на дан.

Истакла је како претерано чишћење коже може да има супротан учинак и да може да наштети природној баријери коже која је кључна за здраву, еластичну и сјајну кожу. Рекла је како за 90 посто клијената који је посете, смањење чишћења коже је прва ствар коју мења у њиховој рутини. Тврди како то није њено мишљење, већ чињеница и да се сама уверила безброј пута како делује.

@nicolecarolineskin 🤷🏼‍♀️ #skintok #skincareroutine #skinbynicolecaroline #rosacea #acne #skincaretips ♬ Infinity - Jaymes Young

Ипак Никол се осврнула да ова метода не може да функционише за све. Људи с масном кожом, кожом склоном акнама или они који се много зноје током ноћи или након теретане, требало би да увек перу своје лице са средством за чишћење лица, док за друге умивање треба да се своди само на хладну воду.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.