Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

6 ЗНАКОВА ДА СТЕ ВИСОКО ИНТЕЛИГЕНТНИ: Ако сте друштвени лептир, имамо "лоше" вести

Постоји много показатеља који доказују колико сте паметни. Према стручњацима, многи врло интелигентни људи уопште не схватају колико су заправо интелигентни.

1642952817_pjimage--16-.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

 

Студија из 2016. објављена у Бритисх Јоурнал оф Псyцхологy показала је да високо интелигентни људи заправо више воле бити сами. Откривено је да паметнији људи имају тенденцију нижег животног задовољства што се чешће друже с пријатељима. 

Ако сте друштвени лептир, то не значи да нисте паметни. Можда поседујете друге особине које показују вашу интелигенцију, попут могућности лаког повезивања с другима. Високо интелигентни људи често не мисле о себи тако. Издвојили смо неколико знакова који показују да сте врло интелигентни.

Емпатични сте и саосећајни

Постоји повезаност између високе емоционалне интелигенције и високог коефицијента интелигенције у психолошким проценама. Емпатија, која је део емоционалне интелигенције, и разумевање, које је део когнитивне интелигенције, подједнако су повезани. Дакле, ако се водите срцем, велике су шансе да  се водите и својим умом.

Прочитајте још: Зашто политичари НЕМАЈУ БРАДУ? Два разлога су кључна! (ФОТО)

Знатижељни сте

Лако је претпоставити да високо интелигентни људи воле да читају. Али бити паметан не значи имати способност прелиставања бројних књига. Ради се о знатижељи која је усмерена на све и свашта. Интелигентни људи да следе своје страсти и постављају питања попут кога, шта, када, где, како, зашто и шта ако.

Посматрате

У свету у којем људи разговарају како би доказали ко су, врло интелигентни људи раде супротно. Уместо да се хвале својим постигнућима или говоре људима колико су њихова мишљења исправна, они су обично тихи и посматрају свет око себе. 

Имате самоконтролу

Имати самоконтролу значи да имате зрелост. Знате да контролишете своја осећања и нагоне како не би нанели штету. Самоконтрола је знак интелигенције јер то значи да увек размишљате пре него што проговорите или делујете.

Имате добро радно памћење

Добра радна меморија и опша интелигенција у великој су корелацији. Када имате добру радну меморију, то значи да имате вештине извршног функционисања, добру краткорочну меморију, способност фокусирања и обраћања пажње. То такође значи да имате когнитивну флексибилност и можете лако прећи с једне ствари на другу.

Препознајете своја ограничења

Високо интелигентни људи не покушавају да се понашају као да све знају. Заправо, знак интелигенције је препознавање чињенице да не знате све. Људи који знају колико не знају, ако не могу нешто да ураде, не труде се и не понашају се као да могу. Уместо тога, они знају своје границе и могу то признати. То им омогућава да буду отворени за учење.


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas