· · Коментари: 0
кућа

Како да спречите да БЛАТО и СНЕГ улазе у домове и смањите потребу за чишћењем?

Зимско време многим женама додатно компликује одржавање чистоће у кући.

1643014793_ef4ee60e6de54859364bb6ba6bc7c0f1f06f346b.jpg
Фото: Депосит

Снег, блато и друге нечистоће лако и брзо се разносе кроз цео стан, а то је оно што никако не желите. Ево како можете да сачувате чистоћу и уштедите време које проводите одржавајући хигијену вашег дома.

Како бисте сачували здравље и уштедели време и новац потребно је да уведете нека правила и наведете укућане да их поштују.

Стручњаци саветују да помоћу ових пет начина можете да спречите да вам блато, прљавштина и снег уђу у дом.

Обавезно изување

- Као мајци двоје деце, нису ми непознате блатњаве ципеле у кући. Због тога сам рано усвојила правило "скидај ципеле" којег се моја деца придржавају. Тако чим уђу унутра, одмах стављају ципеле у за то предвиђену кутију, а затим настављају с оним што су планирали да раде - каже Лаура Рејносо, стручњак за уређење дома.

Прочитајте још: Три правила која треба испоштовати: Како уредити КУПАТИЛО, а да привуче НОВАЦ и СРЕЋУ?

Додајте простирке

- Будући да не можемо да побегнемо од свих облика прљавштине, открила сам да је додавање отирача или простирки тик уз врата идеално решење за хватање барем једног дела нереда пре него што се уђе у кућу - саветује Рејносо.

- Потражите обичан тепих за улазна врата или онај с ребрастим дизајном. То ће помоћи да прљавштина и влага остану у удубљеним каналима како се прљавштина не би ширили по унутрашњости куће - додаје Криста Ендлер, продавачица у салону намештаја.

Набавите отирач и метлу

Никада немојте да подцените добар отирач.

- Испред врата држим отирач за свакога ко уђе у кућу. Једноставни су, а могу и да послуже и као празнични декор. Можете да га замените сваке сезоне јер није прескуп - каже Ендлер. У ормару и ходнику држите чврсту и квалитетну метлу којом ћете покупити сву прљавштину с улаза.

Обратите пажњу на подове

Ако имате услове најбољи начин да сачувате чистоћу дома јесте да имате просторију као што је мали ходник или предсобље, у којем ћете оставити обућу, а онда с времена на време уклонити нечистоћу. Имајте на уму да је најбоље да под буде од неког издржљивог материјала попут плочица, како би могао да поднесе воду и друге нечистоће.

Прочитајте још: ПЕТ ТРИКОВА за освежавање дома које ћете обожавати

Направите сами просторију за изување

Већина људи улази у своје домове или кроз улазна врата или кроз улаз у гаражу - ако користите неке од њих, лако је направити импровизирану собу за скидање ципела.

- У гаражи, испред куће или у ходнику поставите простирке за велике површине како бисте спречили да прљавштина уђе у кућу - предлаже Ендлер. Ендлер такође препоручује да поставите довољно полица како би се обућа могла склонити са пута, али да буде на дохват руке. Ормарићи су такође пожељни за кућне потрепштине, спортску опрему и јакне и капуте.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.