Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ МАЈКА БАЋЕ ИЗ ЈУЖНОГ ВЕТРА: Цела Југославија је обожавала

Миодарг Радоњић је наследник чувене Бранке Лолић, а када она засвира на хармоници, сви остају без даха

1714726696_knjiga_zivojin_zika_pavlovic_18052023_0021.JPG
Пхото:АТА
Oglas

ШармантниМиодраг Радоњић је глумац који осваја публику са лакоћом, а његов лик Баће из филма "Јужни ветар" постао је једна од омиљених међу народом. Ангажмани за њега пристижу са свих страна, али овај згодни даса чува своју приватност од очију јавности, те врло ретко говори о најмилијима који су му и највећа подршке, зато мало ко зна да је његова мајка Бранка Лолић, чувена хармоникашица.

Наиме, као инструменталиста на хармоници и вокални солиста има веома важно место у нашој домаћој музици. Бранка је део хора "Краљица Наталија" и музички уредник у Телевизији Београд.

Њена каријера се испреплетала са Бренином, те су током осамдесетих година прошлог века имале и истог истог менаџера.

- Док се брат Марко и ја нисмо родили, мама је била веома успешна у музичком послу, била је првакиња хармонике старе Југославије. Много је радила по свадбама, чак је ишла на турнеје по Европи и Америци. Тих осамдесетих година њен менаџер је био чувени Рака Ђокић, који је тада заступао и Лепу Брену. Имао је само две клијенткиње, Брену и моју маму. Оног момента када се мама одлучила да оснује породицу, каријеру је оставила по страни и посветила се нама испричао је Радоњић једном приликом.

 

Бранка је снимила 1984. године албум под називом "Заљубљена хармоника". Поред традиционалних кола на албуму се налазе и кола које је компоновао Миодраг Тодоровић Крњевац и Новица Неговановић, а са оркестром Љубише Павковића 1988. године снимила је албум са компонованим народним песмама.

Миодраг се и радо сећа породичних окупљања на којима би његова мама свирала, а он са братом певао.

- Мама је често свирала хармонику или клавир, а брат и ја бисмо певали, нарочито на славама. Изводили смо народне песме од "Стани, стани, Ибар водо", па све до "Хеј, момци млади" групе Легенде, уз коју смо и ђускали - истиче глумац.

Неоспорно је да је љубав према уметности наследио од Бранке. Одлучио се за свет глуме и у њему ниже све веће успехе. Прва серија у којој је Модраг играо била је „Мирис кише на Балкану“, а потом и у остварењима је као што су: „Непобедиво срце“, „Певај брате“, „Војна академија“. Међутим, његова популарност је експодирала након улоге Баће у "Јужном ветру".

Ужива у љубави са психолошкињом Милицом Микић, која га је очарала на први поглед. Дуго је своју лепшу половину чувао од очију јавности, али једном је истакао да га код ње очарава што никада не одустаје.

"Њену непосредност, сигурност и отвореност ка животу. Она никада не устукне пред неким проблемом или препреком. Веома је стабилна и сигурна у себе. Наши ставови се подударају у многим ситуацијама и то је оно што нас чврсто веже.

Стилл

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas