Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УКУС СЛАВНИХ: Никсонова салата од феферона

Ричард Никсон 37. председник САД био је човек који се хранио здраво и то му је био лајт мотив целог живота. Било да се нашао “заглављен у Вијетнаму“ или се „давио“ Вотергејтом, усред одлуке да укине златну подлугу за долар, његов тањир је увек био пажљиво избалансиран.

1716042188_Untitled.jpg
Фото: Профимедиа/Јутјуб принтскрин
Oglas

Према књизи „Преседнички кувар“ постојало је шест ствари које је председник Ричард Милхус Никсон увек имао код своје куће и у Белој кући кад није био у Овалном кабинету.
 

1. Свеж сир (са кечапом)
Да, добро сте прочитали. Кечап. Никсон, родом из Калифорније, рано је кренуо у возовима здраве храна. За ручак је преферирао свежи сир и свежи јогурт, а легенда каже да је његов посљедњи оброк као предсједника била комадић павлаке са ананасом. Мада нико не може да објасним његову склоност у оброцима  преливеним кечапом од парадајза тврди се да је разлог томе његово калифорнијско порекло где је кечап био стандард.
 

2. Меатлоаф (Тањих са месом)
Упркос лаганом ручку, Никсонова вечера по избору била је класик тешке хране. Постоји чак и породични рецепт његове жене Пат који је спремала вечару пола говедина/пола свињетина.

3. Зачињена салата од феферона
Према "Породичном кувару Беле куће " (1987), ово јело необичног имена је такође било омиљено јело за ручак .. Салате, уопште, направљене од свежих производа, посебно из Калифорније и Флориде, биле су велики хит код целе породице Никсон .

4. Сладолед сундаес
Неке референце у новинама током његовог председништва указују на то да би чак и после већег оброка и даље направио места за хладну посластицу.

5. Печени грејпфрут
Очигледно још један фаворит породице Никсон, овај десерт је био још један који је показивао њихов апетит за свеже воће. Извор о овоме не каже да ли је била сортаали се обично ово јело сервира са слојем отопљеног смеђег шећера на врху.

6. Фино француско вино
Иако многи људи воле отмено вино, афинитет 37. председника је такође играо на његовом надимку "Трицки Дицк". У то време, Бела кућа је добила инструкције да гостима купује и служи јефтине бербе са пешкиром омотаним око етикете, док је Никсон за себе гомилао сав Бордо.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas