Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПОСЛАСТИЦА КОЈА ПРВА ПЛАНЕ СА ПОЛИЦА: Слатко од ЦЕЛИХ ЈАГОДА идеално је за сваког (РЕЦЕПТ)

Сезона јагода је почела, а будући да ово воће не траје дуго, многи се одлучују да га спакују у теглице у виду џема или слатког.

1716037147_1865737_profimedia0269392459_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Иако на први поглед многи не праве разлику између џема и слатког, када испратите овај рецепт и направите слатко од омиљеног воћа - јагода, разлика ће вам бити очигледна јер ће јагоде остати целе, а смеса, односно сафт другачије и течније структуре од оног у тегл иса џемом.

Састојци за слатко од јагода:

1,5 килограм јагода
300 грама меда, најбоље багремовог
1 штапић ваниле
1 кесица желатина
1 лимун
око 50 милилитара воде

Припрема:

Јагоде, најпре, добро оперите и очистите од петељки. Ставите их у шерпу или дубоку посуду и прелијте исцеђеним лимуном и медом. Кувајте их на тихој ватри, док не пусте воду, све време скидајући пену. Опрезно и полако мешајте како би јагоде сачувале облик што више.

Затим, помешајте желатин са 50мл воде, размутите, па сачекајте да почне да "ради", а онда га сипајте у шерпу са јагодама.

Додајте ванилу и оставите још који минут да ври, потом склоните са ватре. Готову смесу сипајте у претходно загрејане тегле. На крају, јагоде у тегли можете "притиснути" којим колутом лимуна, уколико више волите слатко-кисели укус.

Тегле чувајте наопако, бар првих неколико сати.

Пријатно!

(Еспресо)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas