Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БУДИТЕ У ТРЕНДУ И БЕЗ КУПОВИНЕ: Одећа коју имате у СВОМ ОРМАНУ сада је прави хит у свету

Ове ствари су најмодерније ствари ове сезоне, а већ их имате код куће.

1716027087_shutterstock_2139044003.jpg
Фото: Схуттерстоск
Oglas

Постоји разлог зашто толико забава, тема и модних трендова је инспирисано баш осамдесетим годинама. Оне су дефинитивно обележиле једно од најкреативнијих доба, зато и представљају стил који можете препознати у трену.

Стручњаци тврде да су поново завладале, винтиџ је и те како сада акутелан. Нема потребе за скупим куповинама јер већ све те ствари имате у орману.

Пре него што зароните у највеће модне трендове 80-их, важно је разумети одакле су дошли — а то је почело 70-их. Иконе стила деценије, као што су Џејн Биркин и Пати Смит, увеле су хипи, бохо еру, испуњену лебдећим хаљинама, смелим дезенима, звонцарицама и мини сукњама.

Широка одела са нараменицама

Одела и превелики блејзери са јастучићима за рамена су били пионири током 80-их. Овај главни модни тренд је постао популаран када су жене по први пут масовно ушле у корпоративну радну снагу.

Боки одела су постала униформа за поп-културне репрезентације запослених жена, од Мелани Грифит у Wоркинг Гирл до Дајан Китон у Баби Боом-у.

Фармерке са високим струком

До 80-их, скоро сви су се навикли на тексас, који су жене прве носиле 30-их година. У новој деценији, силуете високог струка су владале. Данас се крој понекад назива и Мом фармеркама и представљају још увек један од најмодернијих модела.

Избледеле фармерке

Да би се добио овај изглед, тексас се пере хлором да би се постигла избељена боја. Популарни модни тренд покренули су сурфери у Калифорнији током 60-их, али није постао синоним за деценију све до 80-их. Тада су хард рок и хеви метал музичари почели да користе овај стил.

Данас можете да носите фармерке са белом мајицом. А ако заиста желите да се посветите изгледу, постоји много тексас јакни које можете упарити са фармеркама.

Спандекс 

Инструкторка аеробика Гилда Маркс покренула је лудило за Спандек-ом када је тражила одећу за своју А-листу клијентелу у свом фитнес студију у Лос Анђелесу. Наишла је на донекле новоизмишљени синтетички материјал и користила га за трикое, које су већ носиле плесачице. У годинама које су уследиле, синтетички материјали су се ширили кроз фитнес индустрију - а сада је цела деценија повезана са растезљивом неонском опремом за вежбање.

Корсет појас

Такође можете да одлучите да свој каиш инспирисан 80-им задржите мало аеродинамичнијим уз опцију корсета. Данас су популарни, али имају своје корене из прошлих деценија.Можете га уклопити уз кошуљу и фармерке, али и уз разне комбинације са сукњама и хаљинама.

Велике минђуше

Минђуше током 80-их биле су битне колико и коса! „Иако су наушнице увек елегантне, будите одмерени када усвајате овај тренд тако што ћете прво размотрити свој стил. Мале и деликатне црте лица су најбоље са изразитим минђушама средње величине које на одговарајући начин уоквирују лице, док су квадратна и округла лица боља са огромним величинама.“ Никада не можете погрешити са алкама. 

(Сенса)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas